Летњи фестивали

Директан пренос отварања фестивала Рајнвокал

У суботу, 29. јуна, са почетком у 19 часова, из конгресне дворане Рајн-Мозел-Хале у Кобленцу, преносимо концерт Филхармоније немачког радија из Сарбрикена и Кајзерслаутерна под управом Казукија Јамаде и мецо-сопрана Веселине Касарове, којим ће бити отворен овогодишњи фестивал Рајнвокал. На програму ће бити дела Лудвига ван Бетовена, Јозефа Хајдна, Хектора Берлиоза и Жоржа Бизеа.

Као једна од најзначајнијих међународних летњих музичких манифестација, фестивал Рајнвокал одржава се од 2005. године, у периоду од јуна до августа, на главним историјским местима која се налазе у долини Средње Рајне – од Бингена до Кобленца. Овај простор – у којем по легенди борави и вила Лорелај – са сликовитим пределима на којима је преко четрдесет средњовековних двораца, тврђава и винских села, увршћен је 2002. године у Унескову листу светске културне баштине.

Овогодишњи фестивал трајаће од 29. јуна до 18. августа, а наступиће бројни ансамбли и извођачи, као што су King's Singers, Voces Suaves, The Curious Bards, Vox Clamantis, вокални ансамбл радија Југозападне Немачке, тенор Маркус Шефер, сопран Нуриа Риал и ансамбл Les Cornets Noirs, и многи други.

Уреднице и водитељке преноса Ивана Неимаревић и Јелена Дамјановићброј коментара 0 Пошаљи коментар