Нова дискографија – Бомсори Ким и Рафал Блехач

У вечерашњој емисији представљамо албум који су у јануару за дискографску кућу Дојче грамофон објавили Бомсори Ким и Рафал Блехач, а на којем се налазе дела за виолину и клавир Габријела Фореа, Клода Дебисија, Карола Шимановског и Фредерика Шопена

За свој заједничи деби, виолонисткиња Бомсори Ким и пијаниста Рафал Блехач одабрали су дела пољских и француских аутора, спајајући „пољску меланхолију и француску елеганцију".

Ипак, пре него националност аутора, овај албум одређују широк емоционални распон снимљених композиција - од Шопеновог Ноктурна број 20 у цис молу, преко импресионисичких соната Фореа и Дебисија, до позноромантичарског остварења Шимановског.

Ови уметници су се упознали након такмичења Хенрик Вијењавски у Пољској 2016. године, на којем је Бомсори Ким, упркос оствојеном тек другом месту, оставила снажан утисак на Блехача. Иако је ово њихово прво заједничко издање, чини се да су обоје нашли „идеaлног партнера", јер њихова интерпретација „тече" тако природно, музички ток се одвија „у једном даху", а тежиште интерпретације није на разметању виртуозитетом, већ на емоционалној дубини тумачења сваке композиције, те се стиче утисак непосредности живог наступа, а не студијског снимка.

Уредница емисије: Ивана Неимаревићброј коментара 0 Пошаљи коментар