Студио 6 на бис – Диванхана

Подсећамо се наступа ансамбла Диванхана, одржаног 30. марта 2012. године у Студију 6 Радио Београда, којим је отпочео циклус концерата у легендарној Шестици.

Групу Диванхана основали су 2009. године студенти Сарајевске музичке академије како би изводили традиционалну музику у модерним аранжманима, који представљају спој џеза, попа и класичне музике XX века. Овај бенд није отворен само према градској традиционалној музици Босне и Херцеговине, пре свега севдалинци, већ и према музици других балканских земаља. Диванхана је наступала на највећем world music фестивалу - Womex у Копенхагену, као и на престижном џез фестивалу за младе и талентоване музичаре Twelve points у Порту, а концертну активност од 2013. године интензивирали су у родној Босни и Херцеговини, и проширили на остатак Балкана и читаву Европу. Због изузетног интересовања публике, на фестивалу Балкан Трафик у Бриселу 2015. године, наступили су четири пута.

На концерту који је забележен 30. марта 2012. године у Студију 6 Радио Београда, ансамбл је наступио у саставу: Леила Ћатовић - вокал, Невен Туњић - клавир, Неџад Мушовић - хармоника, Азур Имамовић - бас гитара, Рифет Чамџић - бубњеви, Исмар Порић - кларинет и алт саксофон, Данијел Чондрић - гитара, Ирфан Тахировић - удараљке, Ливио Минафра - клавир.

број коментара 0 Пошаљи коментар