Студио 6 на бис – ТАПАН

Снимак наступа састава ТАПАН забележен 21. фебруара ове године у Студију 6 Радио Београда

ТАПАН је испрва настао као сарадња београдског продуцентског дуа који чине Небојша Богдановић (Schwabe), један од резидената клуба 20/44 и Горан Симоноски који стоји иза музичких пројеката Belgrade Yard Sound System, Piece of Shh и других. Обојица су присутни на београдској музичкој сцени и у клупском животу од деведесетих година прошлог века, а сада удружују снаге својих разноликих музичких искустава у заједнички креативни чин кроз продукцију песама под именом ТАПАН.

ТАПАН није обичан техно пројекат - на бини, еволуирао је у квартет, изградивши везе између електронског звука, џез импровизације и јединственог пулса источњачке перкусивне хипнозе. Придружили су му се саксофониста Џемал Ал Кисвани (Belgrade Noise Society) и перкусиониста Феђа Франклин (Fish in Oil), али се обим сарадње са другим локалним и међународним инструменталистима и даље шири, укључујући доприносе Вукашина Ђелића (Woo, Belgrade Noise, Dol) и Павла Попова.

До сада су објавили четири мини албума: Volumes је изашао крајем 2015. године за етикету Crimes Of The Future, док се The City појавио за VT Records. ТАПАН су ремиксовали познати холандски продуцент Drvg Cvltvre, као и Black Merlin, а ремикс нумера које су радили Абул Могард и други аутори појавиће се током ове године, као надградња на њихов деби албум Еуропа, који је у децембру 2017. објавио израелски издавач Малка Тути.број коментара 0 Пошаљи коментар