Летњи фестивали

Фестивал Мекленбург – Западна Померанија 2018

На концерту којим се свечано отвара фестивал наступа Елбска филхармонија Севернонемачког радија под управом Пабла Херас-Казада. Солисти су Франческо Пјемонтези, клавир и Себастијан Кихлер-Блесинг, оргуље. На програму су дела Кита Армстронга, Јоханеса Брамса и Антоњина Дворжака.

Надарени композитор и пијаниста, ученик Алфреда Брендла, Кит Армстронг је ову сезону провео као резиденцијални уметник фестивала „Мекленбург - Западна Померанија" током којег ће наступити на више концерата као пијаниста и оргуљаш, али и представити своја ауторска дела и дебитовати као диригент. Треба напоменути да овај вишеструко талентовани уметник и магистар математике, има само двадесет и шест година, а да је музиком почео да се бави већ са пет као самоук.

Концертом из цркве у Нојбрандембургу Музичка редакција Трећег програма Радио Београда започиње сезону директних преноса са европских летњих фестивала међу којима су ПРОМС, Фестивал у Вербијеу, Фестивал Француског радија у Монпељеу, Фестивал у Екс ан Провансу, Фестивал Вале д'Итрија и многи други.

Уреднице преноса Ирина Максимовић и Сања Куњадић

број коментара 0 Пошаљи коментар