Са беогрaдских сцена – Ансамбл Метаморфозис

Концерт ансамбла Метаморфозис, одржан 1. априла ове године у Коларчевој задужбини. Овај наступ, под називом „It's all about Bach, vol.1” организован је у оквиру циклуса „Коларчев подијум камерне музике”.

Камерни ансамбл Метаморфозис основан је 2005. године на иницијативу виолисте и уметничког директора Саше Мирковића. Ансамбл је од настанка посвећен извођењу граничних жанрова уметничке музике, као што су нова музика, world music, као и дела која дотичу или садрже елементе популарних стилова. Поред тога, изводе и добро позната дела западноевропске музичке традиције али у „новом руху" - у другачијим, новим аранжманима и сценским поставкама, који представљају својеврстан одговор на савремени тренутак, укус публике и праксу музичког извођења у свету.

Желећи да допринесе не само промоцији, већ и развоју српске музике, Метаморфозис је посебно посвећен премијерном извођењу дела домаћих аутора, како оних најмлађе генерације, тако и већ етаблираних аутора. Последњих година ансамбл је остварио запажене наступе шитом Европе на значајним међународним фестивалима, као и бројне снимке за радијске и телевизијске програме.

Уредница емисије Марија Вуковић

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 23. мај 2018, 21:40) - anonymous [нерегистровани]

Dokle

Dosta reklame, KOJI JE PROGRAM?