Студио 6 на бис – Кеко Форнарели трио

Подсећамо се наступа италијанског пијанисте Кека Форнарелија и његовог трија, који још чине и контрабасиста Ђорђо Вендола и перкусиониста Дарио Конђедо. Концерт је забележен 26. фебруара 2013. године, у Студију 6 Радио Београда.

Кеко Форнарели, млади џез пијаниста последњих година на себе скреће пажњу својом оригиналном музиком, инспирацијом коју налази у модерној музици и неокласицизму, све уз уплив незаобилазног јужноиталијанског темперамента.

На албуму Соба огледала, који је представљен на концерту у Студију 6, Форнарели је демонстрирао фузију различитих стилова, проистеклу из преиспитивања сопствених музичких идеја током трогодишње паузе. Резултат је ауторско остварење оригиналних хармонских решења, лирског израза и суптилних импровизација, које је међу најбоље котираним албумима на конкурсу Jazz It Award 2011.

Као важну инспирацију у досадашњем раду, Форнарели наводи француског пијанисту Мишела Петрућијанија те скандинавског великана Есбјорна Свенсона. Звучну препознатљивост овог џез трија обележава Форнарелијево фаворизовање средњег и нижег клавирског регистра, у чему активно суделују и преостала два извођача.

број коментара 0 Пошаљи коментар