Сублимне фреквенције

Представићемо албум „Hundred Acres” Шона Керија, који је 23. фебруара објавила дискографска кућа ЏегЏегуар.

Шон Кери је музичком свету познат као бубњар и пратећи вокал инди фолк састава Бон Ивер. Од 2010. године посветио се и солистичкој каријери, а до сада је обавио два студијска издања.

У односу на претходне стваралачке радове овог уметника, које је заснивао на звуку клавира и синтисајзера и креирању бескрајних звучних пејзажа, на албуму Hundred Acres упадљив је пре свега другачији избор инструментације као и обликовања песама. Овог пута, Кери се окренуо звуку акустичне гитаре, гудачких инструмената и електронских звукова, са разрађеним удараљкама, док је форма, насупрот понављању звука и креирању песама из једног мотива карактеристичног за претходне албуме, структурисана по принципу строфа-рефрен-строфа. Његов глас је такође додатно изражен, будући да га уоквирују и појачавају хорски третирани пратећи вокали.

Албумом Hundred Acres Шон Кери наставља да трага за уточиштем у природи, дочаравајући пасторалне просторе у предграђима велеграда и богате пејзаже родног Висконсина, уз текстове о свакодневним животним ситуацијама, али оним лепим које проводимо са људима које волимо.

Аутор емисије Јелена Дамјановић

број коментара 0 Пошаљи коментар