Ribar vratio tajanstveni uređaj Amerikancima, ali ih upozorio da nije „pirat iz Somalije“

Ribar iz Podgore Darko Kunac Bigava, koji je na svom brodu Mario II „ulovio“ tajanstveni vojni uređaj, pristigao iz centra Nase u Americi, vratio ga je Amerikancima, ali je pre toga tražio da mu isplate štetu na ribarskoj opremi.

„Došao sam do broda USNS Bruce Heezen, koji se i dalje nalazi u akvatorijumu Mljeta, posle obećanja da će mi platiti štetu. Primopredaju smo napravili tako da sam uređaj bacio u more, a oni su došli gumenjakom, zakačili ga i odvukli na brod. Potpisali smo izjavu da su mi platili štetu, a ja njima vratio uređaj“, izjavio je Darko Kunac Bigava, a prenosi morski.hr. 

Dodao je da ljudi koji su po uređaj došli, nisu dozvolili da se bilo šta fotografiše, i da su mu nekoliko puta rekli da su oni prijateljski narod i da „ne žele nikome nikakvo zlo“. 

„Posadu čine Amerikanci – vojnici, naučnici i dva naša člana obalske straže tamo, od čega jedan poručnik fregate. Rekli su da ne žele da se od svega ne pravi velika priča pošto je od prve objave vest buknula u svim medijima. Ja sam im na to odgovorio da se to ne može zaustaviti kad krene i da su na vreme ljude obavestili o svojoj prisutnosti, sve bi bilo OK“, objasnio je Darko za portal morski.hr.

Tvrd pregovarač

Ribar nastavlja priču tvrdeći da su mu odmah tražili da im se vrati uređaj, ali da im je rekao da je hrvatski građanin a ne „pirat iz Somalije i da sa njim ne mogu tako razgovarati“.

„Tada su mi rekli da sam tvrd pregovarač, pa su pristali da odradimo primopredaju na ovakav, pošten način. Pitali su me i kako ja znam da uređaj može da se aktivira, pošto sam vidio sonde na njemu. Onda sam im na to odgovorio da danas svi imaju internet i Jutjub“, ispričao je Kunac svoj deo neobične priče o pronađenom misterioznom uređaju, za koji i dalje nema zvanične potvrde o čemu je reč.

broj komentara 6 pošalji komentar
(petak, 10. jan 2020, 12:05) - anonymous [neregistrovani]

Ujguri

bi dali vise nego Kinezi

(petak, 10. jan 2020, 10:54) - anonymous [neregistrovani]

Made in China

Ne bih se iznenadio da i na tom uredjaju ne pise 'Made in China' kao i na vecini "americkih" proizvoda.

(petak, 10. jan 2020, 06:23) - Ivan Zgrozeni [neregistrovani]

Kinezi

bi dali vise nego Rusi.

(četvrtak, 09. jan 2020, 21:15) - anonymous [neregistrovani]

Rusi noćna mora

Može li išta kod vas preko bare a da se ne spomenu Rusi?

(četvrtak, 09. jan 2020, 21:02) - anonymous [neregistrovani]

10 puta vise

Ne verujem da su Rusi toliko darezljivi.
Uostalom, on je samo trazio odstetu za mrezu. Cak je nejasno da li SU platili ili CE tek.

(četvrtak, 09. jan 2020, 20:08) - Miloc Canada [neregistrovani]

Da

je uredjaj ponudio Rusima dobio bi 10 puta vise i u penziju.