Novogodišnje želje na jelci od dasaka

Za ukrašavanje kuće i dvorišta u vreme novogodišnjih praznika, ideja ima mnogo. Jedna neobična jelka u šabačkom naselju Letnjikovac, privlači veliku pažnju komšija i prolaznika.

Od novogodišnjih ukrasa jelka u Letnjikovcu ima samo lampice. Napravljena je od dasaka, ispisana sa malo boje, uz veliki trud, i mnogo volje. 

„Malo manje se ljubimo, malo se manje volimo, ne pričamo sa komšijama. Ovako je super, ko god prođe, pođe na posao, ulepša mu dan. Dogovor je da dogodine menjamo lokaciju jelke, da širimo ljubav“, kaže Branka Pajić iz Letnjikovca kod Šapca.

Uvršćivanje i postavljanje jelke, završeno je za dva dana. U ostvarivanju ideje sa interneta, pomogli su i najmlađi.

„Ja sam pomagala tetki i bratu, i birala sam boje za natpise, za ovu neobičnu jelku“, rekla je Milica Marković iz Letnjikovca.

Pored najneobičnije jelke u šabačkom naselju Letnjikovac, mnogi zastanu da pročitaju poruke i fotografišu se.

„Prva verzija jelke je bila četiri i po metra. Nismo mogli da je postavimo, morali smo da skraćujemo, da sečemo, da prepravljamo, da izbacujemo neke poruke. Komšije prolaze, stanu, slikaju se. Zvone da nas obaveste, da nam kažu da im sve sviđa“, ispričala je Branka Pajić.

„Lepe poruke, šta da kažem, pola od ovoga narod da ispuni, gde bi nam bio kraj“, dodaje Aleksandar Tršić iz Letnjikovca.

U ulici Jovana Jovanovića Zmaja, jelka će ostati do kineske Nove godine, da bi prolaznike podsećala na lepe reči koje sve ređe govorimo, i manire koje lako zaboravljamo.

broj komentara 0 pošalji komentar