Dejan zna kada će pasti kiša

Meštani Knjaževca osim zvanične, prate i vremensku prognozu svog sugrađanina Dejana Ilijića – meteorologa amatera koji se svakodnevno oglašava na svom sajtu i društvenim mrežama. Dejan je inženjer sistema i mreža, radi u opštinskoj Upravi Knjaževac, a meteorologija mu je samo hobi.

Kakvo će vreme biti sutra? Da li su nam potrebni kišobrani? Kako se obući? To su svakodnevna pitanja na koja Dejan odgovara na poslu, ulici, u prodavnici. Ekipa RTS-a iskoristila je priliku da ga pita, kakvo će vreme biti u Timočkoj krajini narednih dana?

„Timočku krajinu očekuje otopljenje i visoke temperature za ovo doba godine. Od utorka nas očekuje vraćanje u zimsku atmosferu i zimsko vreme sa temperaturama koje su u proseku za februar“, kaže Dejan Ilijić.

U svom dvorištu ima meteorološku stanicu, gde svakodnevno prati vremenske promene i uredno ih beleži u klimatološki dnevnik. Kaže da njegov organizam oseća vreme.

„Uvek sam raspoložen kada postoje dešavanja na nebu i oko nas, a najgore podnosim one dosadne periode bez ikakvih dešavanja“, kaže Dejan.

Usluge meteorologa amatera u Knjaževcu, koristi i lokalna radio stanica.

„Naši slušaoci vole da budu obavešteni upravo kakvo će vreme biti u Knjaževcu i okolini, a mi to od Dejana saznajemo svakog jutra i mogu da kažem da je jako precizan“, ističe Zdenka Todorović, voditeljka FKMS Radio Knjaževac.

U opštinskoj Upravi gotovo svi znaju za Dejanov hobi. Njegov kolega iz kancelarije Goran Golubović je planinar. Dejan mu pomaže da utvrdi kakvo će vreme biti.

„U mnogim slučajevima je pogodio, tako da uvek uzimam njegove savete“, kaže Goran Golubović iz opštinske Uprave Knjaževca.

Dejan kaže da od svog hobija nema zaradu, nema sponzore, ali ima mogućnost da nikada ne pokisne – jer prepoznaje oblake.

broj komentara 5 pošalji komentar
(ponedeljak, 11. feb 2019, 14:34) - Nedeljko [neregistrovani]

dejan

dejan zna gde spava medved

(ponedeljak, 11. feb 2019, 12:23) - anonymous [neregistrovani]

I mi imamo Dejana

Leto će biti toplo ako Dejan izađe u majici na Krstovdan ;)

(ponedeljak, 11. feb 2019, 12:11) - anonymous [neregistrovani]

Аматери

У медицини постоје надри лекари а у метеорологији метеоролози аматери

(ponedeljak, 11. feb 2019, 12:07) - Nebo [neregistrovani]

Bravo!

Bravo za entuzijazam i sve pohvale Dejanu!
Meteo Knjaževac, rules!

(ponedeljak, 11. feb 2019, 09:12) - Otto [neregistrovani]

Razum

Da Bog da snagu,i visprenost Dejanu.....To mu želim!