U Njujorku održana izložba, ne pasa, već za pse!

Specijalna trodnevna izložba za pse u Njujorku pod nazivom „Dogumenta“ privukla je veliki broj ljubimaca i njihovih vlasnika.

Bivša umetnička kritičarka lista Vašington post Džesika Doson došla je na ideju za izloži desetak umetničkih dela za pse, inspirisana svojim mešancem Rokijem koji joj redovno pravi društvo na izložbama za ljude.

„Kada mi je Roki pravio društvo dok sam posećivala umetničke galerije primetila sam da se zabavlja bolje od mene“, rekla je Dosonova.

Prema njenim rečima, Roki ne čita umetničke kritike, ali svaki pas drugačije posmatra modernu umetnost i ponaša se u njenoj blizi i od njih možemo puno da naučimo.

Vlasnicima ljubimaca na donjem Menhetnu veoma se dopala ideja o izložbi za njihove pse.

„Mislim da uživa. Sviđa mi se ideja. Mislim da je zaista divno“, rekla je Loren Gejts, vlasnica malog mešanca maltezera.

Desetak umetničkih dela izloženo je u otvorenom prostoru. Slike i fotografije na kojima su keksići za se i druge poslastice su postavljena u visini očiju pasa.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 12. avg 2017, 15:58)
Srboljub Petrovic [neregistrovani]

Lesi se vraca kuci

Ja krenuh sa kerom u Narodni muzej, kad ono - zatvoreno! I tako vec 15 godina. Kod nas ne mogu ni ljudi svoj prestonicki, nacionalni muzej da posete (brojne inostrane turiste da i ne pominjem) a kamoli da postoji nesto ovakvo za pse.

(subota, 12. avg 2017, 15:12)
anonymous [neregistrovani]

A psi u Srbiji??

Stvarno, kome je važno detinjstvo zna koliko su psi sastavni deo života u Srbiji, zato bi trebalo da se ugledaju na kolege iz Amerike da pored borilačkih veština prirede psima i ovakva iznenađenja. Posebno kada se radi i psima beskućnicima nevezano dali su agresivni ili miroljubivi, jer i to je škola života, verujte da je nekad korisno da pas pojuri - igra je igra.

(subota, 12. avg 2017, 14:31)
☺ [neregistrovani]

Vodite ih u muzej!


Pokažite im fosile dinosa!