Hrče „k'o avion”

Sa bukom od neverovatnih 111,6 decibela, što je glasnije od aviona u niskom letu, Dženi Čepmen je nezvanična britanska rekorderka u jačini hrkanja.

Dženi Čepmen, penzionerka iz Kembridžšira u Velikoj Britaniji i baka četvoro unučića, svake noći "trese prozore" svojim hrkanjem.

Merenje je pokazalo da zvuk koji proizvodi dostiže jačinu od 111,6 decibela, odnosno osam decibela više od buke koju pravi avion u niskom letu.

Sa hrkanjem šezdesetogodišnje Dženi, bivše bankarske službenice, ne mogu da se takmiče ni veš-mašina, kamion dizelaš, ekspres voz ili traktor, zbog čega njen muž Kolin najmanje pet noći nedeljno vrši "taktičko povlačenje" u gostinsku sobu da bi spavao.

Celog života se mučila sa tim. Seća se da ju je u detinjstvu sestra budila kada je imala samo pet godina da bi joj stavila štipaljku na nos.

Pokušala je na sve moguće načine da ublaži to. Stavljala je specijalne flastere, dugo uzimala razne pilule, bezbroj puta posetila doktora, koristila mnoge sprave i čak pomišljala da se podvrgne hururškoj intervenciji.

Tek prošlog vikenda je gospođa Čepmen saznala do koje mere njeno hrkanje ide, kada se prijavila u dvodnevni istraživački "kamp za hrkače" u hotelu "Hilton" u Vorviku.

I... može se reći da je "pobedila"! Bila je najglasnija među šest hroničnih hrkača, četiri muškarca i dve žene, koju su došli na "promotivnu kliniku" u očajničkom pokušaju da svoj problem (i za širu okolinu) konačno reše prirodnim sredstvima.

"Bila sam šokirana kada sam čula samu sebe. Znala sam da je bučno, ali toliko?! Stručnjaci su rekli da je to najglasnije hrkanje koje su ikada čuli. Zaista saosećam sa mojim mužem i shvatam koliko mu je teško", izjavila je Dženi dodajući da se dešava da se i sama probudi zbog sopstvenog hrkanja.

Međutim, kako prenosi "Dejli mejl", Dženi Čepmen je ipak uspela da ublaži buku koju pravi dok spava. Zahvaljujući savetima nutricioniste, određenim vežbama i pilatesu, njeno hrkanje je za samo dva dana sa 111,6 decibela spalo na 99,2 decibela - dakle, "spala" je sa aviona u niskom letu na buku koju stvara benzinska kosilica za travu. I to je nešto za početak!

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 21. okt 2009, 09:04) - anonymous [neregistrovani]

Svaka čast

E, baš joj je rekord.

(utorak, 20. okt 2009, 22:06) - besan [neregistrovani]

ima i prednosti...

...dok hrce znas da duboko spava i - posveti se "hobiju"!

(utorak, 20. okt 2009, 21:54) - anonymous [neregistrovani]

Da Tacno Ogluvece

Ja bi savetovao ovom gospodinu da nadje drugu zenu ova mu svakako netreba zamislite koliko jako jako hrce . Sta mislite kada dodje do nekog konflikta izmedju njih dvoje pa kad ona pocne vikati mama mia prijatelju moj trazi kakvu mladju po mogucnosti da ne hrce veliki pozdrav za vas i puno strpljenja .

(utorak, 20. okt 2009, 20:10) - anonymous [neregistrovani]

bolest

To nije zdravo ogluvece joj muz, osim ako vec nije gluv!