Kad Benedeto pogleda Beograd

Kako izgleda glavni grad Srbije gledan očima Italijana sa švajcarskim džepom? Spot Bena Kolorblajnda otkriva tu tajnu, ali i, kako ovaj beogradski zet kaže, „dinamičnost, lepotu i život koji teče u Beogradu“.

Gledan očima jednog Italijana Beograd izgleda sasvim drugačije nego njegovim stanovnicima koji sa njim dišu celog života.

Autor interesantnog spota o Beogradu Benedeto Toskaneli ima 37 godina, inženjer je telekomunikacija, a 1998. godine boravio je zbog posla u Beogradu, upoznao Jovanku i postao beogradski zet. Život ih dalje vodi u Španiju, Tursku, Brazil, pa ponovo u Italiju.

Spot je potpisao kao Ben Kolorblajnd, Ben zato što je to skraćenica od njegovog imena, a Kolorblajnd zbog toga što je daltonista, pa su boje u njegovim filmovima sa većim kontrastom i gustinom.

Prema Toskanelijevim rečima, video je nastao iz želje da zabeleži dinamičnost, lepotu i život koji teče u Beogradu.

„Mislim da je za produkciju bilo potrebno pola sata... ali Jovanka kaže da sam ga radio bar 10 dana, a Jovanka je uvek u pravu", šaljivo je rekao Benedeto.

Kada je na Radio-televiziji Srbije prvi put emitovan spot o Beogradu, vedrom Italijanu prvo su se javile svastike koje su mu čestitale, ali i drugi prijatelji.

„Zbog Jovanke sigurno volim Beograd. Verujem da jedno mesto čine pre svega ljudi koje volimo", naveo je autor spota dodajući da srpsku prestonicu voli u celini zbog njegove sposobnosti da se preporodi i izbavi iz svih poteškoća.

„Volim Beograd zbog teškoća sa kojima se Beograđani svakodnevno suočavaju i sa kojima su se suočavali u prošlosti. Volim Beograđane zbog njihove sposobnosti da žive i uživaju u sadašnjosti. I zbog rutine... koja ne postoji", rakao je Benedeto.

Beograd ima mnogo zanimljivih priča kaže Benedeto, pa ni neki veći projekat, možda i film, nije isključen.

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 20. jun 2012, 08:13) - dragan cvetkovic [neregistrovani]

bello

Lepo i efektno, daleko bolje nego suvoparni snimci na koje smo navikli.A i ono dovidjenja sasvim korektno za stranca,posebno Italijana jer oni bas i nisu neki lingvisti-)
Arrivederci anche a te,a presto!

(utorak, 19. jun 2012, 08:36) - Ljiljana Milosavljevic,Holandija [neregistrovani]

Originalno

Lepo i originalno. Bolje nego one CNN-ovske reklame o svakoj zemlji, koje su iste.Cekas da kazu da bi znao koja je zemlja. Zamoliti gospodina da napravi jednu ovako originalnu reklamu za turizam u Srbiji.

(ponedeljak, 18. jun 2012, 21:42) - anonymous [neregistrovani]

Svaka cast

Bravo! A gde je Jovanka na slici? Da vidimo tu inspiraciju iz Srbije ;)

(ponedeljak, 18. jun 2012, 21:31) - anonymous [neregistrovani]

muzika

Ne sviđa mi se muzika u pozadini, to je ona muzika iz mafijaških filmova...