So u borbi protiv rasta tumora?

Uprkos tome što smo navikli da o unosu soli uglavnom govorimo u negativnokm kontekstu, nedavno istraživanje belgijskih stručnjaka pokazalo je i dobru stranu ovog začina. U strogo kontrolisanim uslovima veći unos soli zaustavlja rast tumora, otkrili su naučnici.

Eksperimenti sprovedeni na ćelijama tumora i laboratorijskim životinjama sugerišu da kontrolisano veći unos soli doprinosi smanjenju stope rasta raznih oblika karcinoma, utvrdili su nedavno naučnici Univerziteta Haselt.

Naime, veći unos soli rezultira jačanjem upalnih procesa u organizmu, što u kontekstu karcinoma može imati pozitivno dejstvo, jer dodatno aktivira ćelije imuniteta, smatraju belgijski stručnjaci.

Rezultati dobijeni u eksperimentima na ćelijskim kulturama potvrđeni su na laboratorijskim životinjama koje su imale tumor pluća i melanom, a istraživanje će biti uskoro nastavljeno s obzirom na to da tačan mehanizam uticaja soli na imunitet još nije otkriven.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 12. jun 2019, 14:40) - anonymous [neregistrovani]

Morska so

Za onog što tvrdi da je morska so bolja, samo da ga podsetim da morska so zahteva jaku hemijsku preradu, da bi se odvojio natrijum hlorid, dok kamena bela so zahteva uglavnom pečenje i destinaciju. Tako da je morska so toliko zdrava životinje bi naučile same da dođu do mora preko zime, a ne da ližu kamenu so.

(sreda, 12. jun 2019, 12:42) - Vlada [neregistrovani]

So je zdrava ukoliko je prirodna!

Postoji velika razlika izmedju kvaliteta soli! Preradjena "bela" kihinjska so, je stetna kako god da je koristis! Prava Morska So, Keltska So a ponajvise Narandzasta So ili kako se jos zove; So sa Himalaja, je ona koja je od koristi organizmu i koje bi trebalo da se koriste u ishrani posto se u tim solima a ponajvise u Himalajskoj soli, nalaze +90% minerala koji su i u nasem organizmu i koji su neophodni za normalno funkcionisanje zdravog organizma! Tu je upravo i razlika izmedju "kuhinjske" soli ( bela so!) i prirodne soli. "Kuhinjska so, posto je prolazila kroz procese ( procesuirana) u proizvodnji, gotovo da i nema 80% od onih minerala zbog koji zivi organizmi a i ljudi upravo i konzumiraju So! Razlog zasto ljudi konzumiraju vece kolicine soli je instiktivan, organizam trazi minerale a mi mu trpamo procesuiranu ili "mrtvu" So!