Haris Džinović: Publika voli da „ostane“ u emociji

I ove godine Haris Džinović ostaje veran tradiciji – 25. i 26. decembra održaće koncerte u Centru „Sava“. Popularni pevač, u Beogradskoj hronici, otkriva koji je redosled pesama na nastupu najbolji.

Ulaznica za praznične koncerte gotovo da više nema. Komentarišući mogućnost organizovanja dodatnih termina, proslavljeni kantautor, u Beogradskoj hronici, istakao je da mu je važno da zakazani koncerti prođu kako treba.

„Često sam govorio da koncert nije više kamernog profila, nije više sedenje u foteljama, u stolicama, aplauz posle svake završene pjesme nego je aktivno učestvovanje. Ako publika danas ne učestvuje aktivno u konceru, onda taj koncert nije nabijen velikom emocijom i atmosferom“, objašnjava Haris Džinović. 

Poznat je po tome da ume da promeni listu pesama na samom koncertu kada ga ponesu reakcije publike.

Pevač ističe da repertoar ne može da se napravi brzo: „Baš naprotiv, preko dvadeset godina formirao sam i gradio repertoar. Otprilike sam našao tu formulu redosleda repertoara. Publici najviše odgovara podizanje atmosfere, ostanak u toj emociji, a ne prekidanje, trčanje iz pjesme u pjesmu koje ne pripadaju jedna drugoj ni ritmički ni tekstualno“.

Među onima koji dolaze na Harisove koncerte ima i starijih, ali i onih koji se nisu ni rodili kada su neke njegove pesme objavljene.

Kao svoju „ličnu kartu“ Džinović izdvaja pesmu I tebe sam sit, kafano, ali ističe da i mnoge druge numere ljudi vezuju za njega. 

Posebne rituale pred koncert kaže da nema, ali naglašava da mu je najvažnije dobro ozvučenje i mikrofon koji mu odgovara kako bi se osećao komotno dok nastupa.  

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 14. dec 2019, 17:30) - Slovenija [neregistrovani]

Sirotinja

Čim počne decembar a pevači navale sa koncertima,sirotinji ostali bez para!Ko to ide na te silne koncerte u državi gde svi kukaju da nemaju para !Plači voljena zemljo!