Prve dame piju vino na samitu G-7

Melanija Tramp, Brižit Makron i supruge drugih lidera sedam najmoćnijih ekonomija sveta posetile su dom čuvenih crvenih paprika i pile baskijsko vino, na marginama samita G-7.

Supruge državnika posetile su selo Espelet, poznato po svojim papričicama, koje su služene na večeri lidera G-7 u subotu uveče.

Prve dame će ručati u Vili Arnaga, koju je izgradio dramaturg koji je napisao delo Sirano de Beržerak i u kojoj je grupa baskijske grupe ETA potpisala mirovni sporazum posle decenija nasilja u Španiji i Francuskoj.

Prvim damama SAD i Francuske, društvo prave i Aki Abe, supruga japanskog premijera, prva dama Čilea Sesilija Morel, Dženi Morison, supruga australijskog premijera i Malgorzata Tusk, supruga predsednika Saveta EU.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 25. avg 2019, 20:10) - anonymous [neregistrovani]

A,gdje je muz Angele Merkel?

Na ovom Samitu G-7 nema Predsjednika Kine Si Djinpinga i niko se ne uzbudjuje sto nema sefa druge,a uskoro i prve,ekonomije svijeta.Nema ni Predsjednika Putina kome kompletna ekipa nije dozvolila prisustvo a u istom momentu se kunu u profesionalizam i odvajanje politike od ekonomije.
A,evo vidimo i sta rade prve dame na Samitu i pitanje je da li na ovako vazan Samit treba uopste dovoditi prve dame.
Inace,za bezbjedno odrzavanje ovog Samita angazvano je 30 000 policajaca i kostace 32 miliona evra.
Da su te pare dali za gasenje vatre u Amazonu pozara vec ne bi bilo.