Dvejn Džonson na vrhu „Forbsove“ liste najplaćenijih glumaca u 2019. godini

Na vruhu liste najplaćenijih glumaca na svetu za tekuću godinu, časopisa „Forbs“, nalaze se Dvejn Džonson, Kris Hemsvrot i Robert Dauni Junior.

Akcioni heroj, nekadašnji profesionalni rvač, Dvejn Džonson, poznat i po nadimku "Rock" (stena), zvezda Džumandžija i franšize Paklene ulice, izbio je na vrh liste najplaćenijih glumaca sa zaradom od 89,4 miliona dolara od juna 2018. do juna 2019. godine navodi časopis „Forbs“.

Kris Hemsvort i Dauni Junior su zauzeli drugo i treće mesto na listi zahvaljujući zaradama koje su ostvarili u Osvetnicima:Kraj igre koji je na svetskim blagajnama zaradio 2,779 milijardi dolara.

Australijski glumac, Kris Hemsvort, najpoznatiji po ulozi Tora u Marvelovim filmovima zaradio je 76.4 miliona dolara tokom protekle godine, dok je Robert Dauni Junior zaradio deset miliona manje.

Magazin „Forbs“ zaradu računa na osnovu vrednosti ugovora koje je sklopio svaki glumac, ali i na osnovu dodatnog novca koji dobijaju kao procenata od iznosa koji filmovi zarade na blagajnama.

broj komentara 0 pošalji komentar