Giljermo del Toro dobio svoju zvezdu na Bulevaru slavnih

Tokom promocije svoje zvezde na holivudskom Bulevaru slavnih, Giljermo del Toro je naglasio kako želi da svi znaju da je on meksički imigrant.

Slavni reditelj nagrađen Oskarom za film Oblik vode nad svojom zvezdom pozirao je sa meksičkom zastavom.

Iskoristio je ovu priliku kako bi govorio o strahu koji, kako je naveo, neki koriste da bi podelili naciju i da bi poručili kako međusobno različiti ljudi ne bi trebalo da veruju jedni drugima.

„Ne verujte lažima koje govore o nama, verujte pričama koje nosite u sebi i verujte u to da svi zajedno možemo promeniti stvari“, pozvao je del Toro.

Slavni reditelj je u Los Anđeles stigao 1998. godine iz Meksika, pošto mu je bio kidnapovan otac. Otmičari su tražili otkupninu od milion dolara, a reditelj je novac uspeo da sakupi zahvaljujući prijateljima i kolegi Džejmsu Kamerunu, kanadskom reditelju koji takođe ima svoju zvezdu na Bulevaru slavnih.

Giljermo del Toro sam producira većinu svojih filmova. Godine 2008. osnovao je producentsku kuću „Ča ča ča films" zajedno sa svojim sunarodnicima i prijateljima, poznatim rediteljima Alfonsom Kuaronom i Alehandrom Gonzalesom Injarituom.

broj komentara 0 pošalji komentar