Ovi buketi se jedu!

U buketima Ije Makejeve, Ruskinje koja živi u Novom Sadu, ima jabuka, šljiva, nara, ali i brokolija, paprika, pa i kulena. Svojim neobičnim aranžmanima osvojila je Novosađane, na redu je Šumadija.

Petočlana ruska porodica Makejev, pre tri godine preselila se u Novi Sad. I dok suprug Pavel radi na relaciji Srbija-Rusija, a sinovi uče jezik i idu u srpsku školu, Ija je odlučila da pokrene originalan posao: pravi jestive bukete od voća, povrća, kobasica i sira, u zavisnosti od želje mušterija.

„Naši buketi moraju da budu sveži i traju nekoliko dana, dva-tri dana jer to nije običan buket od cveća. Uglavnom pravimo bukete za Novi Sad i šaljemo za Beograd, zbog čega mi je bitno da u svakom gradu bude po neka jedna radionica“, kaže Ija. 

Ova Ruskinja odlučila je da svojim znanjem podstakne nezaposlene žene, pokrenula je video-kurs o tome kako da samostalno naprave neobični buket. Kurseve drži i u gradovima širom Srbije. Ekipa RTS-a zatekla je u Kragujevcu.

„Došla sam ovde i veoma mi se svidelo sve ovo, nismo još završili ali smatram da će sve biti dobro do kraja. Vrlo sam zadovoljna trenutno dokle sam stigla, pa ćemo videti dalje“, priča Kristina Dolovac iz Kragujevca.

Ideju je donela iz Rusije, gde su jestivi buketi veoma popularni.

Bukete naručuju svi koji bi hteli da iznenade neku dragu osobu. Sve češće, i dame odlučuju da poklone bukete muškarcima, što u Srbiji nije raširen običaj.

broj komentara 0 pošalji komentar