Amira Medunjanin 25. oktobra u rasprodatom Centru „Sava“

Svetski priznata pevačica vorld mjuzik žanra Amira Medunjanin održaće koncert 25. oktobra u rasprodatom Centru „Sava“ u Beogradu.

Amiri će ovo biti peti nastup u dvorani koju redovno puni u poslednjih nekoliko godina, a koliko poštovanje kraljica sevdaha uživa kod beogradske publike svedoči činjenica da su sve ulaznice rasprodate skoro 10 dana pre nastupa.

Neće biti dodatnog koncerta.

„Istinska emocija će uvek dotaći ljude ako slušaju pesmu otvorenog srca. Tako prava muzika svugde stiže do svojih ljudi. Ako tada krene i koja suza, to je normalno. Ljudi smo od krvi i mesa, nismo od kamena. Bitno je da verujemo rečima i osećaju koji se kroz pesmu priča“, objasnila je jednom cenjena pevačica.

U Centru „Sava“, uz Amiru, nastupiće klavirista Bojan Zulfikarpašić, gitarista Ante Gelo i kontrabasista Zvonimir Šestak, kao i neimenovanih „jedanaest gracija, uz pokoje iznenađenje“.

Bosanska Bili Holidej, kako ju je nazvao novinar Gart Kartrajt, poređenje je koje govori kako je Amira pristupila sevdahu, pronašavši novi kontekst i formu unutar tradicije stare stotinama godina. 

Amira je sevdah odvela tamo gde nikada nije bio ranije, u moderno doba, u susret sa džezom, čak u izlete u psihodeliju.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 17. okt 2019, 11:49) - anonymous [neregistrovani]

Oh please

Svetski poznata? Ko sve popunjava taj Sava centar....

(četvrtak, 17. okt 2019, 10:37) - anonymous [neregistrovani]

Неће бити додатног концерта

Ma doci ce ona, stalno je u Beogradu

(sreda, 16. okt 2019, 21:57) - anonymous [neregistrovani]

Opet?

Stalno.