Veličanstven koncert u Somboru

Ni vremenske (ne)prilike, ni promena mesta održavanja koncerta u poslednjem trenutku, nisu uticale na veličanstvenu atmosferu drugog koncerta povodom 95. rođendana Radio Beograda u Somboru.

Pred oko hiljadu posetilaca u Gradskoj hali „Mostonga“ Sportskog centra u Somboru Simfonijski orkestar i Hor RTS-a pod upravom maestra Bojana Suđića izveli su dvočasovni program pod nazivom „Klasiku, molim!“.

Na programu koncerta bila su najpoznatija dela domaćih i inostranih autora umetničke muzike. Hristić, Bize, Konjović, Verdi, Borodin, Vagner, Orf i drugi u izvođenju članova Simfonijskog orkestra i Hora RTS našli su put do publike.

Kroz predstavlje kompozicija domaće i svetske muzičke baštine mogla su da se prate izvođenja koja su obeležila neke od ključnih trenutaka u istoriji Radio Beograd tokom više od devet decenija postojanja.

Voditelji programa Aleksandra Paladin i Ranko Stoilović prigodnom i sadržajnom pričom su proveli prisutne kroz najznačajnije trenutke u istoriji jednog od najstarijih radija u Evropi.

Koncert povodom 95 godina Radio Beograda u gradu sa dugom kulturnom tradicijom, Somboru, organizovan je u saradnji i uz veliku pomoć gradske uprave, a zadovoljna publika – pravo je zadovoljstvo svim učesnicima.

Oni koji nisu mogli večeras da budu prisutni na događaju, program „Klasiku, molim!“ pratili su u direktnom prenosu na talasima Radio Beograda 3 i na RTS Planeti, a odloženi snimak večeras na Radio Beogradu 1.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 10. sep 2019, 10:42) - Tomislav Bratić [neregistrovani]

Bravo za Sombor

Sombor ima dugu i bogatu muzičku tradiciju i lepo je što baš tu održan koncert. Sve čestitke i izvođačima i domaćinu a takvi koncerti neka se češće održavaju.

(nedelja, 08. sep 2019, 20:06) - Milica [neregistrovani]

Sve pohvale!

Kao i uvek i u Somboru je bilo maestralno! Hvala Vam puno za predivno veče!

(nedelja, 08. sep 2019, 13:47) - Milena Despotović [neregistrovani]

Hvala

Sombor zahvalan za predivan koncert

(nedelja, 08. sep 2019, 12:37) - Nikola Mrdjenov [neregistrovani]

Koncert

Oduševljena publika,većinom mlada,savršenim nastupom orkestra u maestra g.Suđića kako i dolikuje gradu Petra Konjovića i Dušana Trbojevića....