Na „Tamburica festu“ od 20. juna, 700 izvođača iz osam država

Zvanično najbolji festival etno muzike u Evropi, „Tamburica fest“, počinje 20. juna u 18 sati, nastupom folklornih ansambala kulturno-umetničkih društava i defileom više od 100 tamburaša Dunavskim parkom i centralnim ulicama Novog Sada.

Druženje sa tamburašima prvog dana, najavljuju organizatori, potrajaće do 23  sata, a u petak i u subotu, 21. i 22. juna, 12. „Tamburica fest 2019.“ biće nastavljen na Petrovaradinskoj tvrđavi, gde će, za te dve  festivalske večeri, na glavnoj bini nastupiti više od 700 izvođača iz  osam zemalja. 

U petak program počinje od 20.30, internacionalnom revijom mladih tamburaša, potom sledi takmičenje malih tamburaških sastava, nakon kojeg će posetioce festivala pozdraviti predstavnici ambasade Mađarske.

U revijalnom delu „Tamburica festa" nastupiće Ruski ansambl narodne muzike „Zlatni potok“, a biće održan i koncert orkestra solista 100 violina iz Budimpešte „Budapest džipsi simfoni orkestra“.

U subotu, od 21 čas, počinje izbor za najbolju novu pesmu „Tamburica  festa“, a od 22.10 - takmičenje velikih tamburaških orkestara. Posle dodele nagrada, od 23.20, počinje celovečernji koncert Lepe Brene s tamburašima i sa njenim orkestrom.

Ove godine, zemlja prijatelj festivala je Mađarska, a već je dogovorena i kulturna razmena sa tom zemljom, pa će tako „Tamburica fest“, najverovatnije već u septembru imati veliki koncert tamburaša u kulturnoj instituciji u Budimpešti.

Posebno zanimljiv na ovogodišnjem festivalu biće nastup regionalnog tamburaškog orkestra satkanog od 105 dečaka i devojčica koji deluju pod okriljem Svetske tamburaske asocijacije.

Organizatori posebno naglašavaju da publika ovogodišnjeg „Tamburica festa“ ne mora da brine o „najezdi komaraca na Petrovaradinskoj tvrđavi, jer su prethodna dva dana preduzete zaštitne mere i tretmani protiv komaraca“.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 20. jun 2019, 08:38) - Stefanoo7 [neregistrovani]

Deronje

zasto sve sto uspe u selu, neko iz glavnog grada to prisvoj Ovose odrzavalo u selu Deronje kod Odzaka i tamo treba i da se nastavi. Ionsko nam je selo unisteno i to bas ovakvom politikom.

Pogledajte nemacko selo koje obavezno ims firme da zadrzi ljude u tim manjim sredinama a to jr jedini recept da drzava funkionise.

(sreda, 19. jun 2019, 21:03) - anonymous [neregistrovani]

jos vise

nastavite ovako kao nekada ,dosta je politike,turbo folka i gluposti,NAPRAVITE PROGRAM I ZA NASU DECICU