Novosadski Festival uličnih svirača stiže u Beograd

Jedan od najvećih besplatnih regionalnih festivala ulične umetnosti Festival uličnih svirača predstaviće se 17. avgusta publici u Beogradu na velikoj žurci zagrevanja u klubu „Polet“. Delić atmosfere tog fesivala organizatori će građanima Beograda preneti kroz muzički program, film i izložbu, a početak je zakazan za 20 časova.

Program u Beogradu otvoriće kantautorka Nađa Vračarić iz Novog Sada, koja muziku stvara pod uticajem bendova kao što su „Arkejd fajer“ (Arcade Fire) i „Bitlsi“ (The Beatles).

Ova mlada muzičarka je na scenu stupila 2013. godine, a od tada je imala više od 30 nastupa, između ostalog i na „Egzitu“.

Nastupiće i di-džej Rim Raner, a biće prikazan i dvadesetominutni dokumentarni film o Festivalu uličnih svirača, autora Nemanje Babića. U izložbenom prostoru kluba „Polet“ biće prikazane fotografije i plakati sa prošlogodišnjeg festivala.

Festival uličnih svirača biće ove godine održan od 1. do 3. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu kao deo „Gradić festa“.

Svake godine poseti ga više od 45.000 ljudi iz Srbije i regiona, a specifičan je po programu umetnika iz celog sveta, koji je pogodan za sve starosne grupe.

Ulaz na žurku zagrevanja u Beogradu je besplatan, kao i na sve ostale sadržaje koji publiku očekuju tokom tri dana trajanja „Gradić festa“ u septembru.

broj komentara 0 pošalji komentar