„Blejd raner 2049“ najgledaniji film u domaćim bioskopima

Naučnofantastični spektakl godine „Blejd Raner 2049“, koji je premijeru u Srbiji imao pre nedelju dana, dominira srpskim filmskim prostorom i trenutno je prvi na listi najgledanijih filmova.

Blejd raner 2049 stigao je u domaće bioskope na talasu pohvala od strane kritičara koji su novi film reditelja Denija Vilneva označili kao remek-delo i „instant klasik koji može da parira Ridlijevom filmu iz 1982 godine“. 

Trideset godina posle događaja iz filma Istrebljivač, novi istrebljivač – policajac K iz Los Anđelesa (Rajan Gosling) pronalazi dugo skrivenu tajnu koja ima potencijala ono malo ljudskog društva što je preostalo da baci u potpuni haos.

Njegovo otkriće odveće ga u potragu za Rikom Dekardom (Harison Ford), bivšim istrebljivačem koji je nestao bez traga pre trideset godina.

Iako Vilnevov nastavak kultnog SF klasika iz 1982. godine traje preko dva sata, zapravo vredi svakog sekunda sedenja u bioskopu. Zašto? Svaki kadar je umetničko delo, sastavljen od više planova i velike količine detalja koji ne samo što doprinosi opštem izgledu i atraktivnosti filma, već priča neku svoju priču o svetu koji okružuje junake.

Činjenica da se film prikazuje u 4K tehnologiji umnogome doprinosi opštem kvalitetu i utisku. Sve ovo je svakako upotpunjeno spektakularnim dizajnom zvuka.

Osim Harisona Forda i Rajana Goslinga, zvezdanu postavu upotpunjavaju Džared Leto, Mekenzi Dejvis, Robin Rajt, Ana de Armas i Dejv Bautista.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 13. okt 2017, 13:53)
Сталкер [neregistrovani]

Осредњи филм

Оригинални Блејд Ранер је један од најбољих научно-фантастичних филмова икада. А овај нови Блејд Ранер 2049 је један досадни филмчић са безвезним сценаријем и лошим глумцима. Филм лепо изгледа, али то је једини квалитет вредан помена. Осредње и заборављиво.

(petak, 13. okt 2017, 11:46)
anonymous [neregistrovani]

Istina

Juče ga gledao u NS Areni i bilo je čak nas sedmoro u sali (od 150 mesta). To je čak 3.5x više od proseka ;)

(petak, 13. okt 2017, 11:14)
Ђорђе [neregistrovani]

„Блејд ранер 2049“ најгледанији филм у домаћим биоскопим

Врхунски научно-фантастични филм!