Studenti iz regiona u trci za „Srce Sarajeva“

Takmičenje za nagradu „Srce Sarajeva“ za najbolji studentski film 23. Sarajevo film festivala, koja se dodeljuje pod pokroviteljstvom Veća za regionalnu saradnju, zvanično je danas počelo.

Studentski film je prvi put uvršten u takmičarski program festivala u Sarajevu. Program obuhvata 13 filmova u trajanju do 60 minuta koje su napravili studenti iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Mađarske.

Nikica Zvonić, autorka jednog od filmova koji dolaze iz Hrvatske, rekla je da nije bila ni svesna važnosti otvaranja ove nove takmičarske selekcije za studente dok nisu počele da  joj pristižu čestitke zbog učešća na Sarajevo film festivalu.

Učešće na ovom festivalu, koji, kako kaže, slovi za najjači festival u regionu i za mlađeg brata Filmskog festivala u Berlinu, predstavlja sigurno vetar u leđa njenoj karijeri.

U martu ove godine Veće za regionalnu saradnju je izabralo Sarajevo film festival za Prvaka regionalne saradnje za 2016. godinu i u tom duhu nastavlja da podržava nastojanja festivala da se okupe mladi talenti iz regiona i pokažu svoj rad, na taj način promovišući snagu saradnje i novi umetnički izraz.

Sarajevo film festival, njegovo 23. izdanje počelo je 11. avgusta i traje do 18. avgusta. Ove godine, publika će imati priliku da vidi 235 filmova. Čak 43 naslova imaće svetsku, a 23 međunarodnu premijeru.

broj komentara 0 pošalji komentar