Ватикан затворио „плесни манастир“

Папа Бенедикт XVI затворио је један манастир у Риму, зато што су часне сестре плесале око олтара за време мисе. У средишту скандала нашла се часна сестра Ана Нобили која је, када се замонашила, ипак желела да сачува део свог стриперског талента.

Према одлуци Ватикана и папе Бенедикта XVI, манастир Свети крст у Јерусалиму који се налази у Риму биће затворен, а свештеници базилике премештени у друге италијанске манастире.

После извештаја да су часне сестре плесале око олтара за време мисе, Ватикан је покренуо истрагу током које су „установљене литургијске и финансијске неправилности", као и то да је начин живота у манастиру био супротан свештеничком.

У средишту контроверзног догађаја нашла се часна сестра Ана Нобили, која је пре него што се замонашилa, неколико година радила у италијанским ноћним клубовима као стриптизета.

Сестра Нобили је још 2008. године постала интернет сензација, пошто је објављен снимак на којем проповеда и плеше у манастиру са распећем.

Базилика Светог крста у Јерусалиму једно је од најстаријих и најпопуларнијих светилишта у Риму. Саграђена је око капеле која потиче из IV века.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 27. мај 2011, 13:07) - anonymous [нерегистровани]

ma ne kapiras ....

problem je u polu :))))

(петак, 27. мај 2011, 08:57) - anonymous [нерегистровани]

...

Ma da, plesanje je grešno a mali dečaci nisu...