Филмски стручњаци за рад у авиону

Да би летове учинила пријатнијим, посада авиона бира филмове за путнике.

„Сингапур ерлајнс“ међу запосленима има 70 филмских стручњака који раде на различитим локацијама широм света. Потпредседник комисије за производне иновације Ng Yung Han каже да се одбор за ревизију филмова састаје једном месечно у Сингапуру. Инострани чланови комисије своје мишљење шаљу електронском поштом.

„Мишљења и критике чланова комисије помажу нам у избору популарних филмских садржаја који су у тренду широм света. Многи филмови изазивају контроверзе у појединим земљама. Чланови комисије помажу нам да донесемо најбоље одлуке и својим путницима понудимо актуелне и квалитетне филмске наслове", наводи Хан.

Популарност, награде и усклађеност с културним нормама најважнији су стандарди приликом селекције филмских остварења. Из „Сингапур ерлајнса“ кажу да најновије филмове путници у авиону могу да погледају најкасније три месеца после премијере.

Да би се испуниле жеље путника, компаније анкетама траже повратне информације, које су важан предуслов за бирање филмова. Углавном су то филмови забавног садржаја. 

Авио-компанија „Емирати“ је прва компанија која је поставила екране на седишта путника у авиону, још 1992. године. За селекцију филмова у овој компанији задужен је тим од осам чланова.

Путници „Емирата“ у сваком тренутку на располагању имају базу од 700 наслова, без обзира на то где се авион тренутно налази и одакле путници долазе.

Сајмон Катберт, менаџер задужен за забаву у авио-компанији „Кети Пацифик“, каже да успешан одабир филмова почива на равнотежи између језика и жанрова.

С обзиром на чињеницу да су међу најпопуларнијим насловима филмови који долазе из холивудске, кинеске, боливудске и јапанске продукције, потребан је веома разноврстан избор да би сви путници били задовољни.

Комисија „Кети Пацифика“ бира филмове током летњих месеци, у консултацијама са филмским критичарима.

Катберт каже да компанија месечно купује између 70 и 200 филмских остварења.

„Увек смо изненађени утиском који на путнике остављају романтичне комедије и комедије уопште", објаснио је Сајмон Катбарт за Аустралијан њуз.

број коментара 0 Пошаљи коментар