Јапански милијардер не жели сам на путовање око Месеца

Јапански милијардер Јасуки Маезава купио је карте за путовање око Месеца као први путник специјалне „Спејс-иксове“ ракете за свемирски туризам, па је расписао конкурс за пратиљу која ће кренути с њим.

Јапански милијардер Јасаки Маезава покренуо је бизарну кампању како би пронашао „женску партнерку“ који ће заједно са њим летети око Месеца. На званичном Маезавином сајту јасно стоји да он не тражи само сапутницу, већ сродну душу која ће га пратини на путу у свемир.

„(Маезава) одувек сања да путује у свемир“, наводи се на званичном сајту. „Жели да посети то јединствено место заједно са неким посебним“. Избор сапутнице ће бити озбиљно такмичење које ће бити забележено у посебном ријалити програму под насловом „Љубавници пуног месеца“ који ће емитовати јапанска компанија за стриминг „Абема ТВ“.

На конкурс се могу пријавити неудате жене старије од 20 година, које имају „ведру“ нарав, желе да уживају у животу и желе светски мир. Оне такође морају жарко желети да лете у свемир.

Маезава и његова сапутница би вероватно кренули на пут ракетом Старшип нове генерације,„Мун-икс“ – огромном свемирском летелицом компаније Илона Маска „Спејс-икс“ која ће превозити људе на свемирске дестинације, попут Месеца, а касније и Марса.

Компанија „Спејс-икс“ је у септембру 2018. године открила да је Маезава уложио значајна средства како би постао први купац који ће се возити Старшипом пошто буде завршен и спреман за превоз путника. Путовање би подразумевало слање Маезаве на пут око Месеца, без слетања. Из компаније нису рекли који је то износ, али је генерални директор, Илон Маск, напоменуо да је износ био довољан да се делимично помогне развој пројекта.

Маезава је већ тада објавио да је уплатио додатна седишта у свемирској летелици, како би на путовање повео између шест и осам уметника са собом. Од њих би онда тражио да створе нешто по повратку на Земљу, а та ремек-дела би била надахнуће свима нама. Сада се ће једно од тих места припасти победници конкурса.

Маезава је оснивач највеће јапанске онлајн продавнице „Зозотаун“ која, наводно, према последњој процени „Форбса“, вреди две милијарде долара. Такође, пасионирани је колекционар уметнина и 2017. године је платио 110,5 милиона долара за слику америчког уметника Жан-Мишела Баскијата.

Прошле недеље је оборио рекорд на „Твитеру“ када је обећао да ће поделити милијарду јена насумичној групи од хиљаду људи који поделе његову објаву о такмичењу. На крају, порука је подељена четири милиона пута.

Четрдесетчетворогодишњи милијардер наводи на свом порталу да после две деценије вођења компаније, сада жели са неким да подели свој живот. „Како осећање усамљености и празнине полако почиње да ме обузима, све чешће помишљам на то да бих желео да свој живот поделим са једном женом“. Маезава напомиње да се тешког срца одлучио да учествује у овом ријалити програму, али да се нада да ће му то помоћи да нађе своју животну партнерку са којом ће из свемира да слави љубав и светски мир.

Пријаве за учешће на конкурсу су отворене до 17. јануара, а избор кандидаткиња за ужи избор ће бити обављен до краја јануара. У фебруару и марту кандидаткиње ће ићи на дружење и „упознавање са Јаусаку Маезавом". До краја марта ће се знати име животне и свемирксе сапутнице јапанском милијардера.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(понедељак, 13. јан 2020, 16:15) - anonymous [нерегистровани]

Meni

Meni se cini da ce jedan Milijarder biti manje

(понедељак, 13. јан 2020, 14:57) - anonymous [нерегистровани]

putovanje

Nije racunao sa tim da mu niko ne garantuje da ce se ziv vratiti sa puta.

(понедељак, 13. јан 2020, 14:47) - anonymous [нерегистровани]

aha

neka nadje onog misa, sto se seta po raketnim potorima space-x rakete.
Mozda prodje mnogo jeftinije

(понедељак, 13. јан 2020, 13:47) - anonymous [нерегистровани]

Прво

сам помислио да се шали али када сам видео за коју слику је платио те силне милионе ,схватио сам да је озбиљан.

(понедељак, 13. јан 2020, 12:11) - anonymous [нерегистровани]

Saputnik ili partnerka

A zašto baš žensku traži

(понедељак, 13. јан 2020, 12:04) - Визионар [нерегистровани]

Ту близу, у комшилуку

Можда кроз сто година и обиђете Месец, а Марс кад на врби роди грожђе!