Рибар вратио тајанствени уређај Американцима, али их упозорио да није „пират из Сомалије“

Рибар из Подгоре Дарко Кунац Бигава, који је на свом броду Марио II „уловио“ тајанствени војни уређај, пристигао из центра Насе у Америци, вратио га је Американцима, али је пре тога тражио да му исплате штету на рибарској опреми.

„Дошао сам до брода USNS Bruce Heezen, који се и даље налази у акваторијуму Мљета, после обећања да ће ми платити штету. Примопредају смо направили тако да сам уређај бацио у море, а они су дошли гумењаком, закачили га и одвукли на брод. Потписали смо изјаву да су ми платили штету, а ја њима вратио уређај“, изјавио је Дарко Кунац Бигава, а преноси morski.hr. 

Додао је да људи који су по уређај дошли, нису дозволили да се било шта фотографише, и да су му неколико пута рекли да су они пријатељски народ и да „не желе никоме никакво зло“. 

„Посаду чине Американци – војници, научници и два наша члана обалске страже тамо, од чега један поручник фрегате. Рекли су да не желе да се од свега не прави велика прича пошто је од прве објаве вест букнула у свим медијима. Ја сам им на то одговорио да се то не може зауставити кад крене и да су на време људе обавестили о својој присутности, све би било ОК“, објаснио је Дарко за портал morski.hr.

Тврд преговарач

Рибар наставља причу тврдећи да су му одмах тражили да им се врати уређај, али да им је рекао да је хрватски грађанин а не „пират из Сомалије и да са њим не могу тако разговарати“.

„Тада су ми рекли да сам тврд преговарач, па су пристали да одрадимо примопредају на овакав, поштен начин. Питали су ме и како ја знам да уређај може да се активира, пошто сам видио сонде на њему. Онда сам им на то одговорио да данас сви имају интернет и Јутјуб“, испричао је Кунац свој део необичне приче о пронађеном мистериозном уређају, за који и даље нема званичне потврде о чему је реч.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(петак, 10. јан 2020, 12:05) - anonymous [нерегистровани]

Ujguri

bi dali vise nego Kinezi

(петак, 10. јан 2020, 10:54) - anonymous [нерегистровани]

Made in China

Ne bih se iznenadio da i na tom uredjaju ne pise 'Made in China' kao i na vecini "americkih" proizvoda.

(петак, 10. јан 2020, 06:23) - Ivan Zgrozeni [нерегистровани]

Kinezi

bi dali vise nego Rusi.

(четвртак, 09. јан 2020, 21:15) - anonymous [нерегистровани]

Rusi noćna mora

Može li išta kod vas preko bare a da se ne spomenu Rusi?

(четвртак, 09. јан 2020, 21:02) - anonymous [нерегистровани]

10 puta vise

Ne verujem da su Rusi toliko darezljivi.
Uostalom, on je samo trazio odstetu za mrezu. Cak je nejasno da li SU platili ili CE tek.

(четвртак, 09. јан 2020, 20:08) - Miloc Canada [нерегистровани]

Da

je uredjaj ponudio Rusima dobio bi 10 puta vise i u penziju.