Како је Наполеон са Великом армијом завршио у једној кући у Лапову

Пензионер Слободан Којичић је колекционар читавог живота, а у својој кући у Лапову направио је прави мали музеј. Погледајте шта је све нашло у његовој богатој колекцији.

Радни век је провео у Паризу, а пензионерске дане у Лапову у кући која изгледа као музеј. Власник највеће библиотеке у Лапову и страствени колекционар необичних предмета, поседује колекцију Наполеонове војске, коју је неуморно годинама прикупљао из једног француског магазина.

„Видите тај Наполеонов војник је од олова. Он је ручно фарбан. Није то могло да се се купи у продавници, цела колекција. Мени је да прикупим војску требало две-три године“, објашњава Којичић.

Слободан је једном месечно куповао и часописе у којима су се налазили и модели аутомобила од олдтајмера, преко кабриолета до тркачких возила, међу којима има и фаворита.

„То је 'ситроен Ц-23, Ц-21' мени најомиљенији. За мене су то увек била најбоља кола од свих која постоје“, истиче страствени колекционар.

За време бомбардовања 1999. године Слободан је сваког дана куповао све француске дневне новине и правио књиге.

„Та 72 дана сваки дан сам куповао три до пет новина како бих направио ове књиге, то ми је нешто најдраже и најмилије у мојој колекцији књига што имам“, наводи Којичић.

У интересантној колекцији нашле су се и макете авиона и европских возова, ручно рађене шаховске фигуре средњовековних војника. Четири хиљаде поштанских маркица из 120 земаља света, од Првог светског рата, преко немачког Рајха до данас, значки које чува од детињства – рекло би се ситнице, које ипак описују читав живот Слободана Којића.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 04. јан 2020, 16:10) - anonymous [нерегистровани]

боље

Ставите решетке на прозоре.