Чај од бисерног млека пиће године у Јапану

Крајем године обично се своде рачуни, и бирају најбољи, најуспешнији, најлепши. Тако је, у години на измаку, чај од мехурића изабран за најпопуларнији напитак у Јапану.

Чај од мехурића, такође познат као чај од бисерног млека, мешавина је чајне базе и млека. Садржи куглице од тапиоке и смеђег шећера. Често се додаје и воћни желе.

Пиће, за које се верује да је настало у кинеском Тајвану, последњих година постало је хит међу младима у Кини. Сада је освојио и срце јапанских купаца. Широм Јапана, људи су спремни сатима да чекају своју шољу чаја.

„Чај са мехурићима има много укуса. И шољице су разних стилова. Купујем овај чај кад год пожелим нешто слатко, барем два пута недељно“, наглашава стрпљиви купац.

Уведено је и много новина. Користе се разне врсте чајне основе, додају здробљене латице цвета трешње, резанци, кнедле, чак и зачињена тофу јела.

„Купце овде проналазимо углавном путем друштвених мрежа. Многи клијенти се враћају. Дневно продамо 500 до 600 шољица чаја“, наводи Тору Накајима, власник чајџинице.

Просечна шоља чаја са мехурићима кошта између четири и по и шест и по америчких долара. Процењује се да би глобална тржишна вредност овог напитка могла да достигне 3,2 милијарде америчких долара.

број коментара 0 Пошаљи коментар