Шест обавезних јела на мрсној празничној трпези

Празници су стигли, а ово су ђаконије које морају да се нађу на столу када вам гости позвоне.

Мезе – Печеница, пршут, кулен, сир, маслине су, уз обавезни аперитив, прави начин за отварање празничне гозбе.

Руска салата – краљица празничне трпезе.

Пихтије – Нису баш најпријатније за око, али прави гурмани не могу да замисле гозбу без њих.

Сарма – Зима стигла, а са њом и коначно отварање буради са киселим купусом. Како онда одолети, а не завити шерпу сарми...

Печење – прасеће или јагњеће, у месу сви уживају.

Торте и колачи – После свега, треба припазити и оставити мало места за слаткише. Чоколадни или воћни, избор је на вама.

број коментара 0 Пошаљи коментар