Новогодишње жеље на јелци од дасака

За украшавање куће и дворишта у време новогодишњих празника, идеја има много. Једна необична јелка у шабачком насељу Летњиковац, привлачи велику пажњу комшија и пролазника.

Од новогодишњих украса јелка у Летњиковцу има само лампице. Направљена је од дасака, исписана са мало боје, уз велики труд, и много воље. 

„Мало мање се љубимо, мало се мање волимо, не причамо са комшијама. Овако је супер, ко год прође, пође на посао, улепша му дан. Договор је да догодине мењамо локацију јелке, да ширимо љубав“, каже Бранка Пајић из Летњиковца код Шапца.

Увршћивање и постављање јелке, завршено је за два дана. У остваривању идеје са интернета, помогли су и најмлађи.

„Ја сам помагала тетки и брату, и бирала сам боје за натписе, за ову необичну јелку“, рекла је Милица Марковић из Летњиковца.

Поред најнеобичније јелке у шабачком насељу Летњиковац, многи застану да прочитају поруке и фотографишу се.

„Прва верзија јелке је била четири и по метра. Нисмо могли да је поставимо, морали смо да скраћујемо, да сечемо, да преправљамо, да избацујемо неке поруке. Комшије пролазе, стану, сликају се. Звоне да нас обавесте, да нам кажу да им све свиђа“, испричала је Бранка Пајић.

„Лепе поруке, шта да кажем, пола од овога народ да испуни, где би нам био крај“, додаје Александар Тршић из Летњиковца.

У улици Јована Јовановића Змаја, јелка ће остати до кинеске Нове године, да би пролазнике подсећала на лепе речи које све ређе говоримо, и манире које лако заборављамо.

број коментара 0 Пошаљи коментар