Ресторан у Њујорку нуди вечеру у виртуелној реалности

Елитни ресторан "Џемс Берд Хаус" у Њујорку познат је по револуционарним гастрономским идејама, и посебном односу према електронским направама. Од недавно им се у понуди налази вечера у виртуелној реалности. Цео доживљај траје сат времена, кошта 125 долара, госту се мења седам јела, а листа чекања је дуга.

Директор славног "Џемс Берд Хауса" у Њујорку каже да су му инспирација за нову понуду били гости за столом који су телефонирали не гледајући у оно што једу. Не жели да гостима забрани електронику, већ да их буквално увуче у њу.

Гости седну, на глави све време носе ВР уређаје, конобари пред њих постављају и односе тањире. За нови тренд назван ВР вечера влада велико интересовање. Цео доживљај траје сат времена, кошта 125 долара, госту се мења седам јела, а листа чекања је дуга.

И кувари и управа се слажу да се овако откривају јединствени елементи укуса хране, који вам иначе промакну.

Нама остаје да им верујемо, али и да се запитамо да ли смо спремни да нам у ресторану заправо вежу очи и у тањир ставе нешто што можда одговара оном што су нам приказали на Ви-ару... а можда и не. И да то поједемо – буквално на слепо.

број коментара 0 Пошаљи коментар