Веза са колегиницом директора „Мекдоналдса“ коштала посла од 12 милиона фунти годишње

Пошто је због интимних односа са једном запосленом, прекршио правила компаније, извршни директор „Мекдоналдса“, Стив Истербрук морао је, после одлуке извршног одбора, да се повуче са функције.

Истербрук је Британац, има 52 године, и у 2018. је, захваљујући позицији на којој је ангажован, зарадио 12 милиона фунти. 

Представници „Мекдоналдс“ ресторана, светског гиганта брзе хране, саопштили су да је Истербрук показао „недолично понашање“.

У компанији је на снази забрана која не дозвољава запосленима на руководећим позицијама да имају интимне односе и везе са запосленима.

Истербрук, који се недавно развео и отац је троје деце, је у мејлу који је проследио запосленима, признао да је у вези са особом која ради у „Мекдоналдсу“ и рекао да је направио грешку.

„Поштујући принципе компаније, слажем се са управним одбором да је време да наставим другим путем“, изјавио је Истербрук.

Истербрук ради у Мекдоналдсу од 1993. године, почео је у Лондону као локални менаџер, да би касније себи прокрчио пут до позиције извршног директора.

Праћење понашања руководилаца и њихово поступање са запосленима у компанији је појачано под утицајем покрета #MeeToo, који је у центар пажње јавности ставио сексуално узнемиравање на радном месту и злоупотребу положаја од стране руководилаца.

Управни одбор „Мекдоналдса“ је одлуку о отпуштању Истербука донео у петак, а ускоро ће бити објављени сви детаљи.

Иначе, под управом Истербука, вредности акција компаније су се скоро удвостручиле, али је продаја у америчким ресторанима стагнирала. Заслужан је и за развој система за плаћање и наручивање хране путем апликација.

Нови извршни директор је Крис Кемпзински који у компанији ради од 2015. године и који је отпуштеног Истербрука описао као ментора.

 

број коментара 6 Пошаљи коментар
(уторак, 05. нов 2019, 07:32) - Furioso [нерегистровани]

da da

Ovaj propagira Mc hranu a jede neku drugu hranu, sigurno mu nije lice tako čisto jer jede burgere svaki dan.

(уторак, 05. нов 2019, 07:21) - Fabrička ljubav [нерегистровани]

Ja sam često koristio pauze...

za ručak,ali nisam bio rukovodeći kadar!

(уторак, 05. нов 2019, 07:21) - anonymous [нерегистровани]

'Povelja o ljudskim pravima i slobodama'

To što piše u pravilniku kompanije je apsolutno nebitno ako to krši ili uskraćuje 'Povelju o ljudskim pravima i slobodama' a što je evidentno jer nije to sekta niti osnovna škola da bi odnosi sa učenicima bili protivzakoniti. Dakle, može njega kompanija prisiliti na stavku u skladu sa svojim pravilnikom, može takođe izgubiti spor pred sudom u domenu radnih odnosa za koji je prevasodno bitan zakon o radu i pravilnici u kompanijama ali na višem sudu ili direktno sudu za ljudska prava, koji postoji na više nivoa u svakoj zemlji Zapada on će zasigurno dobiti spor jer s obzirom na tolika primanja i nanetu štetu najjače advokatske kompanije će se same nuditi da ga zastupaju za procenat.

(понедељак, 04. нов 2019, 20:29) - anonymous Milan [нерегистровани]

Malo

Ne humano ako se dvoje vole. Niko nije silovao naterao drugoga ondak nevidim razlog. Veoma glupo i nehumano. Priča se o natalitetu a jedna kompanija ima druga pravila, to bi pizakonu miglo da se reši a ne kako kompanije odlučuju.

(понедељак, 04. нов 2019, 15:49) - Sara [нерегистровани]

Веза са колегиницом, директора „Мекдоналдса“ коштала посла од 12 милиона фунти годишње

Pravila, pravila da bi nas udavila ili kicmu savila ...

(понедељак, 04. нов 2019, 13:27) - anonymous [нерегистровани]

Sta bi snama bilo

Mozemo zamisliti koliko bi firmi ostalo bez sefova….