Краљевска ноћ за луксузну цену - хотел у Версају

Посетиоци француског дворца Версај моћи ће од 2020. године да проведу ноћ у велелепном здању у стилу правих краљева и краљица. Отвара се дуго очекивани Хотел „Гран контрол”, на који су Французи веома поносни.

Почетком 2020. године, у овој историјској грађевини биће отворен нови луксузни хотел „Гран контрол” (L'hôtel du Grand Contrôle) недалеко од галерије огледала, можда и најпознатијег симбола Версаја.

Подухват води светски познати архитекта и дизајнер ентеријера Кристофер Толемер. Он је и раније сарађивао с поменутим хотелским ланцем, радећи на њиховом хотелу у Алпима „Лезерел Куршевел” (Les Airelles Courchevel).

Нови хотел моћи да се похвали јединственом локацијом, а ту је и луксузни ентеријер дизајниран у стилу из 18. века.

Ресторан ће водити кувар светског реномеа Алан Дукас, по мишљењу многих, један од најбољих на свету, награђен са чак 19 Мишленових звездица.

Версајски дворац, средиште краљевског живота под владавином Луја XIV и Марије Антоанете до Француске револуције 1789. године, од Париза је удаљен око сат времена. Имање се простире на преко 800 хектара, а у дворцу има преко 2.300 соба, препуних уметничких дела и таписерија. Њихова укупна површина је око 65.000 квадратних метара.

Дворац у Версају, некада место краљевске декаденције и разврата, у периоду пре Француске револуције, данас је музеј који годишње посети више од седам милиона туриста. Друга је најпосећенија атракција Француске, одмах после Ајфеловог торња. 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 02. нов 2019, 16:51) - anonymous [нерегистровани]

Los predznak

Povratak (moderne) dekadencije na mjesto zlocina.

(субота, 02. нов 2019, 14:47) - anonymous [нерегистровани]

Stan na dan

Nema se. Mora od necega da se odrzava tolika zgradurina.