Није тешко бити фин, чак ни у градском превозу

Љуба Маринковић је Београђанин који воли свој посао, свој град и људе са којима је у контакту. Он је возач аутобуса са ознаком 35.

„Добро јутро, ја сам Љуба Маринковић и ја ћу вас данас возити на линији 35. Желим вам леп дан“. 

Овим речима започиње своју вожњу и свој радни дан Љуба, који има 35 година. Ускоро ће прославити 36 рођендан а чека и четврто дете.

„Трудимо се сваки дан да направимо што више осмеха око нас, пошаљемо што више позитивне енергије, није тешко бити фин“, прича Љуба.

Јуче је у аутобус ушла контрола, била је велика гужва али је шармантни возач замолио контролу да уместо карте прихвате осмех, што је и прихваћено од стране контроле.

Љуба се захваљује „бус плус“ контролорима и граду који су имали разумевања.

Питали смо Љубу да ли човек мора да воли свој посао да би био љубазан и фин.

„Првенствено је основа свега тога у принципу, када волите то да радите – онда то радите на најбољи могући начин. Ја само препоручујем свима, да само раде посао који воле“, саветује Маринковић.

Љуба каже да га је мајка увек учила да помогне свима у животу ако може.

Каже да му је то главни мото у животу.

Са кнедлом у грлу и сузама у очима нам саопштава да овај прилог управо жели да посвети мајци, која више није жива.

Мајка би свакако била веома поносна на предивног возача на линији 35, који је током јучерашњег дана добио прегршт порука из свих крајева Србије у којима стоји да би многи дошли у Београд само да би се возили на линији 35.

Љуба додаје да ћемо, ако од линије 35 правимо туристичку атракцију, тако показати свету да није тешко бити фин и да позитивна енергија може да нас подстиче да радимо само боље.

Још један Љубин савет односи се на то да људи у животу не треба да гледају туђе грешке и да не покушавају да их промене.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 04. нов 2019, 20:30) - anonymous [нерегистровани]

Nije vezao pojas

Bravo majstore samo nisi vezao pojas. Dali ce ti policija napisati prijavu za nevezivanje pojasa od 10000 dimara. Barem da ga je novinarka upozorila, Zakon se mora pistovati

(петак, 01. нов 2019, 17:35) - spektakl [нерегистровани]

Svaka čast

Biti fin nije teško, ali je uzvišeno. Danas je to privilegija onih koji se s punim pravom mogu nazvati čovekom. E, zato je Ljuba ne čovek, nego ljudina! Bravo Ljubo, divna dušo od čoveka!

(петак, 01. нов 2019, 13:56) - anonymous [нерегистровани]

Ljuba

Da, nije tesko biti fin.
Hvala Ljubo!