Најстарија породиља у Кини – са 67 година добила девојчицу

Како преносе локални медији, 67-годишња жена из источне Кине постала је најстарија породиља у земљи, пошто је 25. октобра, родила девојчицу.

Жена је из провинције Шандонг, презива се Тијан, а бебу је на свет донела царским резом у породилишту Цаочуанг. Беба Тианци је рођена са 2,6 килограма. 

Порођај су обавила два лекара  Ванг Зитонг и Лиу Ценгвен, који ипак, за медије нису желели да дају детаље. Сматра се да је беба зачета природним путем.

Порођај је новинарима кратко потврдила особа која се јавила на телефон централе болнице, преноси Zaozhuang Express.

Досадашњи рекорд држала је жена из Чангчуна, главног града провинције Јилин у источној Кини, која је 2016. године родила дечака у 64. години.

Супруг жене која је, ако се подаци потврде, сада поставила нови рекорд, 68-годишњи Хуанг, навео је да је беба „дар са неба“ и да није била планирана.

Пар је зато одлучио да ћерку назове Тианци, што у преводу значи „дато од Бога“.

Кинески медији такође преносе да је отац бебе адвокат у пензији, а мајка пензионисана медицинска сестра. Пар већ има сина и ћерку и неколико унучади, од којих најстарији има 18 година и похађа факултет. 

„Настојимо да живимо 110 година“ рекао је Хуанг.

Рекорд за најстарију нову мајку на свету срушен је управо прошлог месеца када су 74-годишња Индијанка Ераматти Мангаиама и њен 78-годишњи супруг Раџа Рао постали родитељи девојчица близнакиња, које су се родиле уз помоћ вештачке оплодње.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(петак, 01. нов 2019, 12:14) - anonymous [нерегистровани]

Indijanka - Indijka

Рекорд за најстарију нову мајку на свету срушен је управо прошлог месеца када су 74-годишња Индијанка Ераматти Мангаиама.
Zar vama sa RTS-a ne odgovara ako vas neko ispravlja?

(четвртак, 31. окт 2019, 15:38) - anonymous [нерегистровани]

Zlurad i zatucan

Amen !!!

(четвртак, 31. окт 2019, 02:05) - anonymous [нерегистровани]

Да ли се то мајка природа поиграва са неким женама у поодмаклим годинама?

{"Сматра се да је беба зачета природним путем.
Ако је тако онда машала. Да ли се то мајка природа поиграва са неким женама у поодмаклим годинама, какав је то фертилитет."}
ILI IH NAGRADJUJE?

(среда, 30. окт 2019, 22:27) - anonymous [нерегистровани]

Упркос злурадим и затуцаним малограђанима...

...желим дуг живот, пуно здравља и радости новорођенчету и његовим родитељима!!!
Осим тога, ово треба да служи као пример и повод многим нашим суграђанима који су у поодмаклим годинама, а немају потомство или уопште нису у браку јер сматрају да је више касно.
Ово је такође опомена онима који злурадо причају да је Библија збир измишљених прича. Јер у Библији су описани примери Саре, супруге Аврама (Абрахама) иначе пра-пра-пра-бабе свих Јевреја, која је у деведесетим родила сина, а такође и Јелисавете, мајке Јована Крститеља која је такође родила сина у старости својој.
Дакле - треба веровати у Бога и у Божју Благодат, јер нема нечег што је Богу немогуће. Ко у себи нема веру у Бога - њему ни медицина не може помоћи.

(среда, 30. окт 2019, 20:18) - anonymous [нерегистровани]

Iz Grčke

Bravo!

(среда, 30. окт 2019, 18:53) - anonymous [нерегистровани]

Сматра се да је беба зачета природним путем.

Ако је тако онда машала. Да ли се то мајка природа поиграва са неким женама у поодмаклим годинама, какав је то фертилитет.