Нека вам старост на младост мирише

Млади, насмејани, пуни наде – може ли се тако корачати једно уз друго пола века? Манифестација „Златна свадба“ одржана у Смедереву, а посвећена венчанима 1969. године показује да може. За 12 парова организован је ручак, свадбена торта и музика.

Пре пола века, кренули су храбро кроз живот, пун љубави, некад и недаћа, али и велике толеранције. Евица и Велимир Пауновић из Смедерева прославили су педесетогодишњицу брака заједно са другим паровима који су се те 1969. такође, једни другима обећали за цео живот.

„Дописивали смо се. Порукице на папиру, нема мобилног, нема фиксног. Пролазило је време, хвала богу у слози и љубави, и ево нас сада овде“, каже Евица Пауновић, а њен животни сапутник тврди да захваљујући доброти и разумевању заједно дишу једно за друго.

Слављеници наглашавају да је за дуговечан брак, поред љубави, потребна и међусобна толеранција, поштовање, разумевање и узајамна брига.

„Негујте љубав, и нека љубав траје што више, а златне свадбе и ви правите, и нека вам старост на младост мирише“, пожелела је свима Бранка Дабиж Тирнанић.

Црвени крст у Смедереву, већ 24. пут организује прославу златне свадбе, а како кажу, њима оваква окупљања, много значе.

„Кад кажемо да ћемо нешто да славимо, сви једва чекају када ћемо да се окупимо, да се виде и да се сете не само младих дана, него и ових старих, сви су их већ заборавили скоро“, напомиње Мирослав Рашић.

Старије суграђане најчешће брину све чешћи разводи брака. Закључују да је у њихово време, ипак било другачије, и зато су, кажу и опстали тако дуго.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 30. окт 2019, 09:54) - anonymous [нерегистровани]

zlatna svadba

Svaka čast.Divna priča!