Краљевски „луj витон“ сандук, а у њему – кукуруз

Сандук луксузног француског бренда „луj витон“, стар 150 година, пронађен је код старијег пара из Украјине који је у њега одлагао кукуруз за кокошке не знајући стварно богатство тог предмета.

Брачни пар из Украјине није могао ни да претпостави какав историјски артефакт чува у кући. Сачували су га јер им је годинама служио за чување разних ствари. Верује се да је овај сандук припадао некадашњој руској краљевској породици.

Украјински пензионери годинама су премештали сандук држећи у њему некада кукуруз, некада лук и друго поврће, док их једног дана њихов рођак није опоменуо.

Брачни пар је сандук однео у Етнографски музеј.

„Сандук је вероватно произведен почетком 1880. године, а садашња вредност му је око 11.000 долара. Неке сандуке бренда 'луј витон' аукцијске куће су продале за више од 100.000 долара", рекао је директор музеја Максим Булак.

Булак верује да је баш овај сандук нестао у руском царском возу који је на подручју Украјине излетео из шина 1888. године.

У несрећи је погинуло око 30 људи, док је наводно цар Александар Трећи придржао кров кочије на својим раменима како би омогућио својој породици да побегне.

Тада су успели да спасу и ЛВ сандук. Ово је само један од могућих сценарија. Сандук је такође као трофеј могао да донесе кући војник совјетске војске који је ослободио Европу од нациста током Другог светског рата.

Брачни пар је за своје потребе купио нови обичан сандук од лима.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 29. окт 2019, 17:49) - Sara [нерегистровани]

Краљевски „луj витон“ сандук, а у њему – кукуруз

Ako moze u Armanijevoj tasni da se nosi burek na posao sto nebi u Luj Vitonu drzali kukuruz hahaahahha