У леглу лабрадорке неочекивано – 13 штенаца

За црну лабрадорку по имену Бjу, ветеринар је прогнозирао да ће окотити пет или шест штенаца. Њена власница, узгајивач паса Леа Барет, мислила је да би ипак могла да окоти осам. Међутим, Бју је на крају на свет донела 13 младунаца и тако се приближила рекорду.

Мало је недостајало да Бју обори рекорд који је поставила једна црна лабрадорка у Шкотској 2014. године, доневши на свет чак 15 штенаца.

Како каже Леа Барет, која иначе држи узгајивачницу паса у Кенту, када је порођај, кренуо, штенци су се рађали брзо „као да су излетали, један по један“.

„Ветеринар нам је рекао да ће бити потребно око сат времена да се свако штене роди. Мислили смо да их може бити до осам, тако да смо израчунали да ће нам бити потребно око осам сати. Али, седморо се родило за само 40 минута, а остали још брже“ , испричала је Леа Барнет.

Током порођаја, једно штене се заглавило у порођајном каналу. Када су успели да га извуку, није дисало, нити се кретало.

„Сви смо били у паници, мислили смо да смо изгубили куцу. Требало јој је отприлике 10 до 15 минута да се поврати и почне дише, пошто смо употребили све технике оживљавања рачунајући и исисавање течности из плућа штенета“, објаснила је Барнетова.

То штене је иначе највеће у целом леглу и добило је име Нада. Власница легла устаје током ноћи да нахрани штенце јер Бју то не може само да изведе.

Легло се састоји од седам мужјака и шест женки, а власници кажу да су „сви добили име по карактеристикама личности“.

Нека од имена су Олуја, Пенелопа, Палома...

Узгајивачница сада продаје штенад по цени од 950 фунти, осим двоје које ће задржати.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(среда, 30. окт 2019, 23:38) - Vucko [нерегистровани]

Hahaha

Imate pravo i mene bi bilo sramota da objavim svoj komentar
Aaaahahahahaaaaa

(понедељак, 28. окт 2019, 06:11) - anonymous [нерегистровани]

štenaca ili štenadi?

Kako je ispravno??

(понедељак, 28. окт 2019, 00:21) - žika [нерегистровани]

Eee sad

Ne znam za kojeg da se odlucim. Za onog Sonijevog na baterije ili ovog crnog lepotanera .

(недеља, 27. окт 2019, 20:58) - anonymous [нерегистровани]

Ljudi

...sirom sveta su postali totalne budale.Kada treba radati decu onda je jedno problem.Drzati kuju I trinaest kucica u svome domu je totalna ludost.Narode radaj decu.Vise ima sada kucnih ljubimaca u svetu nego ljudi.

(недеља, 27. окт 2019, 20:20) - Đorđe [нерегистровани]

U leglu labradorke neočekivano - 13 štenaca

Divni su zaista! :-)