Ухапшена мачка дилер која у огрлици носи дрогу

У Руској републици Татарстан чувари затвора ухватили су мачку за коју сумњају да је коришћена како би кријумчарила дрогу у огрлици.

Из локалне затворске службе наводе да се и 2010. године у тој институцији догодио сличан инцидент, када је мачка коришћена за кријумчарење хероина.

Неколико дана чувари мачки нису давали храну, а гладна мачка је покушала да пронађе власника и тада је ухваћена.

У извештају се наводи да је она рођена у затвору, а један од затвореника ју је извео и предао сарадницима у спољном свету, навео је Би-Би-Си. 

Нови власници су јој наводно ставили огрлицу напуњену хашишом и амфетаминима и послали је назад у затвор. Међутим, крзнени кријумчар дроге је ухапшен и предат локалном центру за бригу о животињама.

Детаљи подсећају и на скорији случај из 2018. године, који се нашао на насловним странама. Тада је објављено да је мачка за коју се сумњало да је курир у случају кријумчарења дроге у региону Тула побегла из притвора, што је угрозило истрагу.

Према руском министарству унутрашњих послова, бивши затвореник сковао је план да успостави канал за испоруку дроге користећи затворског љубимца. Адвокати одбране тражили су да случај буде затворен, пошто је мачка побегла.

Она је требало да буде кључни доказ и за тужилаштво и за одбрану. Бранилац је изјавио да не би могао да изведе експеримент који је планирао, а који би показао да ли је мачка способна за планирани подухват.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 27. окт 2019, 15:21) - anonymous [нерегистровани]

Kriva je!

Macak je uhvacen na delu i mora u zatvor kao saucesnik! Sudija ce odrediti da li ce loviti misove u zatvoru ili kod njega kuci!

(недеља, 27. окт 2019, 14:54) - anonymous [нерегистровани]

Nije mačka kriva

Sramota, ljudi da uhapšen životinje kao da je ono krivo ili zna šta radi... Umesto da nadaju čoveka ko je to iskoristio.....