Одшкрините врата тајног света шпијунаже: Музеј шпијунаже у Вашингтону

Откад је музеј отворен, 2002. године, интересовање јавности за технике шпијунаже је све веће. Музеј шпијунаже бави се чињеницама и објективним информацијама, док политику радије оставља аналитичарима.

Директор овог музеја Крис Коста 34 године је радио у контраобавештајној служби америчке војске. Активност музеја фокусирана је на информисање јавности кроз историју и на стављање актуелних догађаја у историјски контекст.

„Званичници који су изашли из администрације имају пуно право да говоре шта хоће. Ми се не фокусирамо на актуелне афере. Наш циљ је да информишемо јавност кроз историју, односно стављамо актуелне догађаје у историјски контекст“, напоменуо је Крис Коста, директор Музеја шпијунаже. 

Додаје да је његово искуство испало катартично, јер је то прилика да јавности представим своју причу. 

Дане пуне ризика Коста је оставио иза себе и сада веома озбиљно јавности представља и рад агената који у тајности раде тежак посао очувања безбедности земље.

„Ту немате право на грешку. Треба да представљам рад тих агената, а опет не смем да причам јавно о томе шта заправо раде“, нагласио је директор музеја.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар