За возаче ће уз алко-тест ићи и тест на марихуану

Ускоро, када вас заустави саобраћајна полиција, нећете дувати само балон који контролише ниво алкохола, већ и у апарат који у даху возача контролише ниво марихуане.

У Сједињеним државама у 33 државе је дозвољена употреба марихуане у медицинске сврхе, а у готово десетак и рекреациона конзумација. Међутим, вожња под утицајем канабиса је забрањена.

„Марихуана остаје у вашем систему, у крви, мокраћи, секрету, данима ако не и седмицама. Нема начина да позитиван тест повежете с временом употребе. Ако сте узели марихуану јуче, или пре две седмице, резултат ће бити скоро исти. Дах је потпуно другачији. ТХЦ, односно тетрахидроканабинол, психоактивна супстанца из канабиса, у даху траје само два до три сата, колико и врхунац њеног дејства“, објашњава Мајк Лин, извршни директор лабораторије „Хаунд“.

У изради овог апарата употребљена је нанотехнологија. Сићушне цеви угљеника, тање од људске длаке, које делују као сензори, уграђене су у апарат.

У комерцијалну употребу нови апарат требало би да уђе идуће године. На овај начин и послодавци ће моћи да провере да ли њихови запослени на посао долазе под дејством ове најчешће коришћена дроге у свету.

број коментара 12 Пошаљи коментар
(петак, 25. окт 2019, 17:56) - anonymous [нерегистровани]

Šteta

Saznali smo da kanabis leči sve i svašta. Osim gluposti.

(петак, 25. окт 2019, 16:38) - anonymous [нерегистровани]

@Dezinformacija

Nemas pojma. Obrazuj se.

(петак, 25. окт 2019, 13:36) - anonymous [нерегистровани]

Dezinformacija

Kanabis NE LEČI rak, već može da se koristi kao analgetik i antiemetik, strogo kontrolisano medicinski. Polako, videćemo u narednim decenijama koliko je bilo opravdano legalizovati marihuanu u JAR, Kanadi, Urugvaju, Kaliforniji i drugim teritorijama/državama u rekreativne svrhe. Videćemo koliki će biti porast psihotičnih oboljenja, bolesti respiratornog trakta, impotencije, upotrebe ''težih'' droga i drugo naspram ekonomske dobiti. Duvan nam je doneo porast broja obolelih od HOBP, karcinoma bronha, mokraćne bešike i dr, videćemo šta će nam/vam doneti ta čudotvorna biljka marihuana u budućnosti.

(петак, 25. окт 2019, 13:21) - anonymous [нерегистровани]

gluposti

cannabis sativa - industrijska konoplja koja se koristi pravljenje konopca i ostalih stvari i ne sadrži thc nema veze sa cannabisom attiva koji sadrži thc. Tu priču puštaju duvatori i sanjaju o nekim lobijima. Fakat je, da pod uplivom marihuane nisi sposoban za vožnju, postoje i lekovi koji su normalno dozvoljeni ali ako jih uzimaš nesmeš voziti (trokut simbol na kutiji). To dali je marihuana lek ili nije i baš nije bitno, napušen nemožeš voziti i tačka.

(петак, 25. окт 2019, 12:43) - anonymous [нерегистровани]

A ostalo?

A šta je sa raznim antidepresivima i raznim bromazepamima, demetrinima, besendinima... koje gutamo kao bombonice suprotstavljajući se svakodnevnom stresu?
Svi su oni zabranjeni i ne smeju se nalaziti u krvi vozača, jer umanjuju psihomotorne sposobnosti. Ponekad su mnogo gore od 0,3 ili 0.5 promila alkohola. Koliko je vozača na putevima pod dejstvom sedativa?

(петак, 25. окт 2019, 12:37) - anonymous [нерегистровани]

Lek

THC je lek za coveka u mnogim stvarima....Srbija ce kad-tad morati da legalizuje marihuanu. Ako sme da se pije, ako je protiv zakona da se covek osudjuje zato sto je gej, ako imamo svu zapadnu transparentnost, e pa onda morate da legalizujete i THC. Ne moze sve to da moze a ovo da ne moze, ne ide to tako. 

(петак, 25. окт 2019, 12:32) - anonymous [нерегистровани]

Re:Najveca glupost na svetu

Iz tvoje "najveće pameti na svetu" proističe da čovečanstvo ima lek za rak, ali eto, zabranjuje kanabis, i ne želi da leći rak, već baca silne milione na drugačija istraživanja u borbi sa ovom bolešću, umesto da sve časkom izleči kanabisom.
I još, kako kažeš, 1000 drugih.

(петак, 25. окт 2019, 10:39) - Dusan [нерегистровани]

Čitaj pažljivo

Čitaj pažljivo. Jedno je zabrana marihuane, a drugo je zabrana vožnje pod uticajem marihuane. Čak i da Srbija dozvoli marihuanu vožnju pod njenim uticajem nikada neće dozvoliti isto kao što ne dozvoljava vožnju pod uticajem alkohola.

(петак, 25. окт 2019, 10:27) - Srbijo Gnjido [нерегистровани]

Drzavo Stoko

Nanotehnologija u sluzbi Orverlijanske kontrole naroda. Gde su Vam testovi za: Heroin;Kokain, za PCP i DMT,gde su za psilocibin a gde su za MDMA i MDA?! Jel imate Vi ostale vrste za kontrolu? Jel moze LSD ili mora mescalin?!

(петак, 25. окт 2019, 09:52) - anonymous [нерегистровани]

Re: Najveca glupost na svetu

Alo!!
I rakija leči 1000 boljki, a ponajviše dosadu i loše raspoloženje ... :)
Ali kad se upotrebi "per os", t.j. preko usta (kad se konzumira) - ne dolazi u obzir upravljanje vozilima i mašinama.
Shvataš?