Од Бруса до Београда, окршај до последње тегле

Највећи гастрономски караван на Балкану, „Изађи ми на теглу“ завршио се после скоро два месеца. На 28 станица каравана спремала се наша омиљена зимница – ајвар.

Све је почело у Брусу на Преображење, 19. августа, а онда се мирис печених паприка проширио целом Србијом. Највећи мајстори ајвара дошли су у Београд, на финални мегдан.

Биљана Солдатовић из Пастирица објашњава да спремају цепкани ајвар и да се, наравно, надају победи.

Симпатичног чикања не мањка. Тако Лесковчани и Нишлије кажу да Зајечарци не смеју да им изађу на теглу, али Зајечарци одговарају да су у питању комплекси.

Рецепти најбољих мајстора ајвара, обећавају организатори неће остати заборављени.

„Ми смо подржали наше победнике и у 2020. ће се ајвар по рецепту овогодишњег победника наћи у продаји. То смо успели уз помоћ једне велике компаније која производи ајвар“, каже Љиљана Вукотић из „Изађи ми на теглу“.

Рафови супермаркета су ових дана пуни ајвара различитих произвођача, али сви знамо ништа без оног домаћег. Још није касно да напуните неку теглу јер су пијаце пуне црвених паприка.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 12. окт 2019, 21:29) - ,," [нерегистровани]

Е, тако

Прелепо.
Грожђе у Тополи, овде Паприке, лепо време, најбоља храна, пиће, Људи пуни Живота!