Представу „Балкански шпијун“ чека да види 10.000 људи

И за карте у позоришту постоје листе чекања.У Народном позоришту на таквој једној листи за представу „Балкански шпијун“ тренутно је 10.000 људи.

Представу Балкански шпијун до сада је видело 10.000 људи. Скоро исто толико чека да је погледа. Места је три стотине, представа је у просеку три до четири пута месечно на репертоару, што значи да ће многи морати да се наоружају стрпљењем јер ће Шпијуна видети тек следеће године.

Дело Душана Ковачевића је заиста за сва времена, интересовање за ову представу пореде са култним извођењем Краља Ибија.

„Никада нећу заборавити ситуацију за Краља Ибија у Атељеу, ја сам тада била дете. Улазим и слуша, покличе директора технике: Људи, преко олука улазе у позориште! Трчи тамо! Али то је значило да је то тријумф везе између публике и Зорана Радмиловића и читаве трупе. Зато је та представа култна. Верујем да је Шпијун на путу да то постане, мислим да је већ постао“, истакла је Ивана Вујић, директорка Народног позоришта. 

Мада је Балкански шпијун са успехом гостовао у многим земљама, београдска публика је посебна. Нарочито када се, каже Ивана Вујић, управница Народног позоришта, веже за комад.

Представа која подказује стварност приказујући главног јунака у вечитом страху од великог, другачијег, понекад прорачунатог света. То је наш менталитет који се тешко мења и на ту искреност публика исто тако и реагује.

„То је представа која живи, а представа која живи, која се мења увек ће имати публику. Публика осети да је то жив материјал и она има позив на тај начин да и она буде део тог живота“, објаснила је Вујићева.

Народно позориште у наредних месец дана имаће још две велике премијере – Лабудово језеро, 2. јуна, и оперу Петра Коњовића Коштана, 14. јуна. И за ове представе, кажу у овој позоришној кући, сигурно ће се тражити карта више.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 21. мај 2019, 10:25) - Diksi [нерегистровани]

Preporuka

Odlična predstava. Za svaku preporuku.