Менхетном неће шетати даме у бундама

Њујорк би могао постати трећи амерички град који ће забранити продају крзна, после Сан Франциска и Лос Анђелеса.

Њујоршки заступници градске скупштине разматрају меру којом би забранили продају свих нових производа од крзна, јављају медији у САД.

Ова мера могла би да промени стање на улицама града који има огроман утицај на светску трговину, финансије, уметност, моду...

Менхетном, кога често називају урбаном оазом града, где живот никада не стаје, крзно су „шетале" многе познате даме, од Мерилин Монро, па све до сестара Кардашијан.

Власници фирми које се баве производњом одевних предмета од крзна, кажу како би забрана продаје крзна могла оставити без посла хиљаде људи, јавља "Elle".

Сa друге стране, активисти за заштиту животиња наглашавају како је ношење крзна нехумано.

„Економски развој и окрутност не смejу се мешати. Производња крзна ослања се на насиље над невиним животињама“, изјавила је чланица њујоршке скупштине Линда Росентал.

Судбина одлуке о забрани крзна у Њујорку биће позната у наредних неколико месеци.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(субота, 20. апр 2019, 15:44) - Daniel [нерегистровани]

Velika podrska

Da se razumemo, mnogi smatraju da je kozumiranje mesa potreba, ubijanje zivotinja radi krzna nije.Mnoge se zivotinje ubijaju samo radi krzna.Tako da podrzavam ovo.Danas postoje alternativna resenja i svakako je nehumano ovo danas sto se radi u svetu.Da se ja pitam, to bi prvi zabranio kao i trofejni lov i uveo bi ostre mere, kako onih koji se bave time pa tako i one koji ih kupuju.Svet ide ka propasti ovih tempom.

(субота, 20. апр 2019, 08:35) - RedShield [нерегистровани]

Није то исто

Сетите се само израза "прекомерна употреба силе" кад је полиција у питању. Не значи да полиција не сме да употреби силу (напротив) него је ствар мере, смисла, система вредности како ћете се понашати.
Подржавам забрану "прекомерне употребе".

(субота, 20. апр 2019, 01:08) - anonymous [нерегистровани]

Шта је следеће? Кожне јакне, ципеле, каишеви?

Па онда месо животиња... онда ће неко да се сети да можда и биљке, воће и поврће ''боли'' када их неко убере или поједе... где је крај? Јешћемо пластику или неке таблете?

(петак, 19. апр 2019, 21:01) - anonymous [нерегистровани]

Jedan

Jos jedan od razloga je i taj sto ce vas u New Yorku uvek neki psiho iz odelenja za zastitu zivotinja gadjati farbom.