Лопове на мотоциклима лондонска полиција зауставља ударањем у њих

Лондонска полиција објавила је колаж снимака о једном од начина на који зауставља лопове на мотоциклима, а подразумева намерно ударање служеним колима у њих. Поменуту праксу, која је по свој прилици противзаконита, назвали су „тактички контакт“.

Из лондонске полиције истичу да такве потезе обављају само изузетно обучени службеници како би што пре окончали потере.

Лопови, који на мотоциклима пројуре поред пешака и отму им торбу или телефон из руку, протеклих година су постали велики проблем за Лондон. Полиција каже да је примена нових стратегија, попут „тактичког контакта“, помогла у смањивању таквих случајева са 19.455 у 2017. на 12.419 ове године.

Њујорк тајмс, међутим, наводи да је „тактички контакт“ коришћен у само 63 случаја. Други приступи, попут праћења осумњичених хеликоптером, показали су се много ефикаснијим.

Лондонски „плавци“ се надају да ће новим приступом показати да са полицијом нема шале и да ће то деморалисати криминалце да се уопште упусте у тако нешто.

Са друге стране, изгледа да „тактички контакт“ од полиције прави прекршиоце закона.

„Према уобичајеним законима, под које подлежу и полицајци, опасно је намерно аутомобилом ударити другог учесника у саобраћају. У закону се то јасно класификује као опасна вожња и полицајци би требало да буду кривично гоњени“, рекао је за Гардијан Тим Роџерс из Полицијске федерације Енглеске и Велса.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(четвртак, 06. дец 2018, 17:40) - anonymous [нерегистровани]

Bravo

Bravo za policiju. Udri kriminalce!

(четвртак, 06. дец 2018, 17:24) - anonymous [нерегистровани]

@Obuceni sluzbenici?

Pa onaj koji krade nebi trebao ni da prodje bez posledica.

(четвртак, 06. дец 2018, 16:00) - anonymous [нерегистровани]

e

pa dobro,ne moze policija to da radi,to je krsenje ljuckih prava i ti kao cuvar reda i tog prava prvi ga krsis,oni jesu lopovi i za to ce biti sankcionisani ako ih uhvate...sta sad treba da policajac izvadi pistolji i da puca u nekog jer ga mrzi da trci za njim ili nema kondicije,tako i ovo isto,lopov ukrao tasnicu nekom i tu ga lupis kolima i ubijes ga i to je sad kao ok, pa on je lopov?...to pokazuju kakva su drzava i ljudi...

(четвртак, 06. дец 2018, 15:53) - Moma [нерегистровани]

odgovor

Bilo bi dobro da procitas prvo tekst. Policija je Engleska !

(четвртак, 06. дец 2018, 14:59) - anonymous [нерегистровани]

Re: Ma nemoj

Ti bi , očigledno, pustio da jurnjava policajca i lopova ugrozi nekog na ulici? Ah, da, tu postoje "obučeni policajci" koji paze da se ne juri na majke sa bebama. Ali lopovi ne paze.

(четвртак, 06. дец 2018, 12:04) - anonymous [нерегистровани]

Ma nemoj

Protiv zakonito je da ih policija hapsi na ovaj nacin , a lopuze mogu da otimaju po ulicama i da rade sta hoce to se izgleda opravdava . Podrska policiji zivi vi nama bili da nije policije od bande se nebi smelo izaci na ulicu
Samo nastavite da ih hapsite na ovakav nacin oni nezasluzuju bolje ...

(четвртак, 06. дец 2018, 11:55) - anonymous [нерегистровани]

Obučeni službenici?

Šarene laže kojima se uvodi haos na ulice. Vozilo na dva točka u pokretu ne može da se zaustavi nasilno bez posledica.