Индијски посланик у костиму Хитлера у парламенту

Нарамали Сивапрасад, индијски посланик, шокирао је јавност након што се у парламенту појавио обучен као Адолф Хитлер.

Сивапрасад (67), иначе бивши глумац, обукао је костим нацистичког диктатора како би протестовао против одлуке владе да држави из које долази не додели посебан статус и више новчаних средстава за привредни развој.

То није први пут да посланик из јужне индијске државе Андра Прадеш, иначе члан партије која је до недавно била у владајућој коалицији, у парламент долази у костиму - претходно је био обучен као митолошко биће, хинду бог, духовни вођа и жена.

„Ово радим како бих брзо привукао пажњу јавности. То ће натерати људе да размишљају“, каже за Би-Би-Си и додаје да су сви костими били инспирисани неправичним третманом владе према његовој држави.

Упитан зашто се обукао као Хитлер, наводи да нацистички вођа никада није тражио ничији савет и није радио за добробит народа, чиме је, наводи Би-Би-Си, сугерисао и да индијски премијер Нарендра Моди ради исто.

Посланик каже да је имао висока очекивања и наду када је Моди освојио изборе 2014, али да његова влада није испунила очекивања.

Међутим, његов избор костима изазвао је шок у Индији. И док појединци наводе да је то само његова представа, други коментаришу да је Хитлер послао милионе у смрт и да није ни чудо што је мржња нормална појава у Индији.

„Ја сам уметник. А уметник може да користи креативније методе да би исказао свој протест“, закључује Сивапрасад.

Иначе, нацистичке слике нису неуобичајене за Индију, где је Адолф Хитлер поштован од стране неких младих људи, док је Хитлерова аутобиографија Мајн Кампф популарна књига.

Раније ове годијне, нацистички диктатор је био представљен у једној дечјој књизи о инспиративним лидерима.

број коментара 3 пошаљи коментар
(петак, 10. авг 2018, 18:30)
vasilij [нерегистровани]

E budala

"Иначе, нацистичке слике нису неуобичајене за Индију, где је Адолф Хитлер поштован од стране неких младих људи, док је Хитлерова аутобиографија Мајн Кампф популарна књига."

Stata sto nisu bili na dohvat ruke ondasnjim nacistima, komplet bi ih popalili kao i Jevreje u konc-logorima. Pa zar oni misle da imaju neku vrednost kod Arijevaca. Hahahhahahhahha......teskih budala.

(петак, 10. авг 2018, 15:11)
anonymous Lala [нерегистровани]

Kolko vidim,

" Pljunuti Hitler " , naročito s' leđa .

(петак, 10. авг 2018, 15:06)
anonymous [нерегистровани]

СИВАПРАСАД!

Не дај се брате Србине!